Restauranter verd et besøk i Plzen.

Her er et knippe restauranter verd å spise på om du er i den Tsjekkiske byen Plzen/Pilsen!

Beer Factory, en klassisk bryggeripub og restaurant «alle» turister er innom. Og det er helt riktig, her er maten god og kommer i store porsjoner, ølet variert og deilig!

Kjøtt og øl, helt perfekt for min gane!

Matmenyen er rustikk og innbydende, alt fra andelever og tartar (bilde), til ølsupper, ostetallerkner, biffer, kalv, fjærkre og «ølsnacks» som grillet camembert. En imponerende meny.
(Jeg var for øvrig innom flere ganger her, og smakte meg gjennom både pilsen, amber alen, ipa`en, trappistølet, fruktølen og hveteølet. Kan absolutt anbefales!)

Hvis du spør pent får du kanskje være med ned i kjelleren også, hvor magien skjer! Her er bryggeren hos Beer Factory, med solid bakgrunn hos Pilsner Urquell såklart. Jeg med en blodfersk pils i hånden, rett fra tanken!

U Salzmannu, Plzens eldste restaurant er også verd å få med seg. Her har de hatt fornøyde kunder siden 1637, og serverer (som da) tradisjonell tsjekkisk mat!

Tartar med spennende tilbehør over og svinespareribs under, nydelig!

Menyen var rik og tradisjonell, masse deilige kjøttretter å velge mellom. For en ekte kjøtteter som undertegnende passet det utmerket. Til maten drakk vi selvfølgelig Pilsner Urquell! «Desserten» ble dog litt utradisjonell:

Spritz-trenden har inntatt til og med småbyer i Tsjekkia, hurra!

Pivovar Groll er et bryggeri, restaurant og gjestehus i sentrum av Plzen. (Den er under restaurering til 1.3.2019) Også her fokuserer de på øl og kjøtt.

Da jeg skrev denne artikkelen innså jeg at jeg hadde spist tartar tre dager på rad… Og like godt var det, morsomt å se de forskjellige variantene.

Til hovedrett ble det en tallerken forskjellig grillkjøtt, det var meget godt! Restauranten hadde en rustikk og fin sjarme, godt øl og god mat, vi krysser fingrene for at de beholder det etter oppussing!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..