Williams & Humbert Ron dos Maderas 5+3

Williams & Humbert Ron dos Maderas 5+3 var det eneste jeg fikk på nyttårssalget i år (nedsatt 130 kr), både champagne og det ene og det andre var visst utsolgt når det ble min tur i køen. Da sparte man de penga. Men vi må se på denne spennende rommen!

Dette er altså en rom, det som er spesielt med denne er at den er lagret både i Karibia og i Spania! Dos Maderas (to skoger) er en molassebasert rom produsert av Sherry bodegaet Williams & Humbert, den er lagret 5 år i Karibia, så sent til Spania, blendet og lagret videre i 3 år på sherryfat. (Ryktene sier at de har en luksusvariant ved navn 10+10 også, 5+5 varianten finnes på polet)

Historien om Williams & Humbert kan dateres tilbake til 1877 da Alexander Williams, sammen sin svoger Arthur Humbert, startet med produksjon av sherry. Alexander var eksperten på vin, mens Arthur var den som tok hånd om selve businessen. Williams & Humbert spilte også en viktig rolle under opprettelsen av Denomination of Origin Jerez-Xérès-Sherry. Williams & Humbert har siden 1983 vært eid av den spanske Medina-gruppen og er i dag et av Europas største vinhus. De er mest kjent for serien som går under navnet Dry Sack som vi kan finne i mer enn 70 land. I tillegg til denne serien lages det sherry av høyeste kvalitet. Williams & Humbert har siden 1920 lagt til side det som kalles “añada”, som er årgangs-sherry. Dette ligger på små fat som bare rommer noen få liter. Det lages her både Amontillado, Palo Cortado og Oloroso og disse vinene har fått stor oppmerksomhet.
(Importørens hjemmeside)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..