Ting å gjøre i Plzen-regionen i Tsjekkia.

Dere fikk kanskje med dere artikkelen om Pilsfestivalen i Plzen? Tenkte jeg skulle tipse dere om noen andre ting å gjøre også, hvis dere først er i denne spennende regionen i Tsjekkia.

Utflukt til Chodovar! Ta en halvdagsutflukt til dette familiebryggeriet i Chodovar Plana for en avslappende dag, eller dra dit og overnatt der for en enda avslappende opplevelse. Dette er nemlig et kombinert bryggeri, SPA, hotell og restaurant, en real fornøyelsespark for voksne!

Ca. en times tid tar det å kjøre fra Plzen til dette ølmekkaet, hvor de har kombinert 500 års bryggerihistorie med romantiske overnattingsmuligheter, SPA og en helt unik Tsjekkisk restaurant…
Og hvis du ankommer på formiddagen vil jeg anbefale å starte med et ølspa. Da får man tildelt en morgenkåpe og blir skysset inn i et rom av erfarne damer… Som står å tapper øl blant rekken av badekar!

Du får din egen koselige kabin bak gardinene, og når du har senket deg ned i det deilige vannet få du en øl, direkte fra bryggeriet noen meter unna!

Selv om det er fristende å bli værende lenger enn de 20 minuttene badet varer så blir man tatt med på avslappingsrommet, her skal man også være i 20 minutter. Man blir pakket inn i varme tepper i et mørk belyst rom, og suprise – suprise! Enda en deilig øl! Man kan kombinere denne opplevelsen med forskjellige massasjer om man ønsker det og/eller bruke bassenget.

Eller man kan bli med på en spennende omvisning på bryggeriet, og hvis man er heldig får man smake øl rett fra tanken… Bryggeriet er veldig stort og drives i dag av Plevkafamilien, det har historie helt tilbake til 1573 og kjellerne fra den tid har blitt bevart (deler av det er SPA`et). Mellom bryggeriet og hotellet og SPA-avdelingen ligger bakgård og en hage, her har de plass til hele 3000 gjester , og det trenger de! Chodovar er en populær turistdestinasjon året rundt, men spesielt mange folk valfarter hit når de har verdensmesterskap i tønnerulling i juli og ølfestival i august!

Og som om det ikke er nok å ha et ølspa i en 500 år gammel kjeller, så har en restaurant i en enda eldre kjeller… Ve Skále ligger i en 800 år gammel kjeller på eiendommen, en kjeller som fortsatt brukes til å gjære øl, og hvor du kan få servert deilig klassisk tsjekkisk mat og drikke!

Man gløder og glinser både her og der på en dag hos Chodovar!

Rustikke og gode retter, med øl i mugger og god stemning.

Et besøk hit kan altså anbefales på det sterkeste. De har i tillegg enda en restaurant som brukes i de mest populære periodene, i bryggeriets gamle malthus. Med en flott terrasse som jeg kan tenke meg er flott på sommeren.

En halvtime utenfor Plzen ligger den lille byen Dobrany, her ligger et lite mikrobryggeri som det er verd å ta en titt på! Pivovar Modra Hvezda er et bryggeri, hotell og restaurant. Muligheter til både å smake på alle (!) ølene, spise godt og sove over med andre ord, og det skal jeg love deg er verdt det om du liker håndverksøl!

Enda nærmere Plzen by, ca 15 minutter å kjøre, ligger Purkmistr Bryggeri, SPA og hotell.

Også her kan man nyte et deilig ølspa, dette er derimot så populært at alt var opptatt da jeg var der, book i god tid! Som nevnt er det også bryggeri, det er her de berømte Sun in the Glass craftbeerfestivalen holdes hvert år! Restauranten er åpen hver dag, og man kan smake både på ølet de produserer og deilig tsjekkisk mat!

Veldig deilig med en planke forskjellig øl når man er i pilshovedstaden! Maten var også veldig god, jeg gikk for geitost til forrett og kylling til hovedrett. Menyen var klassisk med mange gode lokale kjøttretter!

Man kan også melde seg på guidet tur i bryggerikjelleren, med smaksprøver såklart!

Absolutt et sted å dra innom på lunsj og ølsmaking, SPA, eller kanskje ligge en natt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..