Lære mer om vinsmaking?

Annonselenke

Jeg investerte i denne boken for en stund siden, jeg har holdt meg litt unna fagstoff etter sommeliereksamen fordi jeg ble så sabla lei, men nå er jeg klar til og komme i gang igjen med en del faktalesing! Og denne må jeg bare få anbefale, Vin & blindsmaking:

Det er min gamle lærer Cathinca Dege, norgesmester i vinsmaking (hovedlærer for Beverage Academy’s sommelierutdanning), som har skrevet forordet og jeg er helt enig med det hun skriver:

«Hele veien tar Vin og blindsmaking deg med på en engasjerende reise fra vinmark til flaske, og forklarer rammene, reglene og vekstforholdene som er forutsetningen for den vinen man ser, lukter og smaker på. Så vel nybegynnere som viderekommende vinentusiaster, vinstudenter og vinkelnere vil ha stor glede av å lese boken. Den inneholder kort og godt det du trenger å vite om vin.»

Det går foreløpig kaffe til boken, men når jeg kommer litt lenger blir det nok å smake litt vin til. Jeg har lest ferdig faktadelen og skal snart begi meg ut på ulike druer og viner.
Jeg skal skrive et nytt innlegg når jeg er ferdig med boken, men så langt er jeg strålende fornøyd. Masse oppfrisket kunnskap og ikke minst ny kunnskap, alt fra seriøse vinfakta til at Noa (fra Bibelen) hadde en vinmark, og etter sigende skulle ha drukket seg full å kledd seg naken…

Noen som har lest den? Anbefales hvis du vil bruke påsken til å bli litt bedre kjent med vin og vinsmaking!

En kommentar om “Lære mer om vinsmaking?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..