Frescobaldi Nipozzano Vecchie Viti Chianti Rúfina Riserva 2015

Jeg var jo nylig i Toscana og smakte meg gjennom både chianti, brunello, vino nobile og det som var… Jeg ville derfor skjemme bort min kjære mann med en god vin da jeg kom hjem (kjøpte ikke med noen i Italia, og likevel ble det 50 euro i overvekt…), jeg gikk derfor til innkjøp av Frescobaldi Nipozzano Vecchie Viti Chianti Rúfina Riserva 2015,  fra et vinhus jeg faktisk ikke smakte noe av på Toscanaturen.

Nipozzano betyr etter det mytene sier «uten brønn» og referer til områdene øst for Firenze som har lite vann tilgjengelig.
Den eneste brønnen området hadde var på det eneste slottet som fantes; Castello di Nipozzano.
Hvis du kan litt om vindruedyrking så vet du også at moderat tørke er veldig bra for druene, da må plantene kjempe for å få røttene langt ned i bakken, dette gir konsentrerte og nydelige druer.
Adelsfamilien Frescobaldi har produsert vin i over 30 generasjoner og har i tiår etter tiår vært ledende når det kommer til kvalitetsvin både i Toscana og Italia.
Vecchie Viti er en del av den såkalte private samlingen til Frescobaldifamilien, og her brukes de eldste vinstokkene på eiendommen. Druesammensetningen er som følger: Canaiolo 2%, Sangiovese 90%, Malvasia 5% og Colorino 3%, den har ligget 2 år på fat med noen måneder på flaske etterpå før salg. Årgangen er eksellent.

Vinen har en fantastisk aroma med mørke bær, moden frukt, litt smør, nellik, lett krydder, vanilje og fat. Den er fyldig og bløt i munnen, rund med god struktur og syre, lang ettersmak. En utrolig flott vin, ja den koster dobbelt så mye som Ola Nordmannen i gjennomsnitt bruker på en vinflaske – men det er den verd!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..