Main Divide Merlot Cabernet 2017

Main Divide Merlot Cabernet 2017 kom på vinmonopolet i mars, og var en vin jeg tilfeldigvis grep med meg på mitt lokale pol en fredag. Det ble jeg glad for!

Main Divide er fra New Zealand, navnet kommer fra de høye fjellene, de sørlige Alpene, på sør-øya av NZ. Familien som driver vinhuset er Donaldsenfamilien som har vært pioneerer i North Canterbury regionen siden 1970-tallet.
Hele familien med mor, far og de 3 sønnene er involvert i vinindustrien rundt vinene deres hvorav hovedlinjen heter Pegasus Bay, og Main Divide er en underlinje.
Vinen vi ser på i dag er burgundinspirert, den er fermentert i små kar og lagret i 12-18 måneder på små barrique fat.
Druesammensetningen er som følgende: Merlot 50%, Malbec 5%, Cabernet Sauvignon 40% og Cabernet Franc 5%, den har 13.5% alkohol.

Vinen har en deilig aroma av mørke bær, lett utviklet, solbær, skogsbær, krydder, kanel og fat. Den er kompleks også på smak, bløt og lett krydret, fin struktur og syre, god fruktighet og en godt balansert ettersmak.
En kul og krydret vin, jeg likte denne veldig godt. Jeg skal kjøpe inn et par til og se hvordan de utvikler seg i kjelleren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..