Norsk-spansk vin.

I dag skal vi se på en flott norsk-spansk vin; Casa Boquera 2017 er nemlig produsert av Katherine og Harald Schalde som i 2012 kjøpte seg en vingård i Yecla i Murcia i Spania.

Det var en nedslitt og forlatt spansk gård ekteparet Schalde kjøpte seg for 8 år siden, i dag er det en oase av et hotell og vingård. Ca. en time inn fra kysten og byen Alicante ligger vinhuset Casa Bquera, blant grønne vinmarker i et område som er mer kjent for møbelproduksjon enn vin.
Vingården i Yecla, Murcia, kostet en million kroner og lå ute på Finn.no. Dyrt mener noen, billig mener andre.
Det eneste som var sikkert var at de hadde tatt på seg mye jobb da de i 2012 kastet ut og erstattet alt som var på eiendommen, inkludert vinstokkene som viste seg å være ødelagt.

I dag har de splitter nytt vinmakingsutstyr og bygninger, de har hotell med 11 rom og svømmebasseng, restaurant med en Michelinkokk og har produsert sin første egne vin! (Jeg har definitivt lagret nettsiden deres i «Spania» mappen min til neste gang jeg skal på de kanter)
De har satset på økologisk vinmaking og målet er å produsere ca. 100.000 flasker årlig.

Vinen er produsert på 100% monastrell, den er flaskelagret 6 måneder før salg og har 14% alkohol. Vinen har en frisk og fruktig aroma av mørke bær, bjørnebær, blåbær, litt florale toner og krydder. Den er saftig og leskende på smak, den har et ungt bærpreg med god frukt og frisk syre. Fin og lang avslutning med godt og tørt krydderpreg.
Deilig vin til kjøttretter, både storfe, lam og vilt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..