Yealands Land Made Pinot Noir 2018

Yealands Land Made Pinot Noir 2018 kom på polet i starten av mars, vi ser på denne New Zealandske godbiten.

Om produsenten.
Yealands Estate dyrker i dag druer på mer enn 1000 hektar. Det meste av produksjonen er fra vinmarken The Seaview, som ligger i Awatere-området i Marlborough. The Seaview har noen av de vanskeligste vekstforholdene i Marlborough, med mye sol og vind, kalde netter og lite regn. Dette gir druer som er mindre, med tykkere skall og intense fruktaromaer, noe som også gjenspeiles i vinen. Yealands har stort fokus på at produksjonen skal være miljøvennlig. Det beiter sau mellom vinrankene; de sørger for naturlig gjødsling og fjerner ugress. Filosofien er å påvirke miljøet minst mulig, og at det skal brukes økologiske materialer der det er mulig. Flaskene er laget av resirkulert glass, og kassene (papp) av 93 prosent resirkulert materiale. Kraften kommer fra vindmøller og solpanel, og produsenten er helt selvforsynt med strøm. Yealands innehar carboNZero-sertifisering. Yealands ble tildelt tittelen «New Zealand Wine Producer of the Year» under International Wine and Spirits Competition i 2014.

Om vinen.
Vinen er en ren Pinot Noir, Mindre enn 10% av vinen lagres ni måneder på annengangsbrukte franske barriques – resten på ståltank. Deretter minimum én måneds modning på flaske. 13.5% Alkohol.

Vinen har et fint preg av mørke bær, kirsebær, lett krydderpreg, lakris. Den er frisk og delikat på smak, følger nesen, myke tanniner og en generelt god balanse. Super til både lyst og mørkt kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..