Vinoterra Rkatsiteli 2019

Vi fortsetter med litt spennende viner i januar. I dag ser vi på Vinmonopolets billigste oransjevin: Vinoterra Rkatsiteli 2019 fra Georgia!

Vinhuset
Schuchmann Wines Georgia ble etablert i 2008 av Schuchmannfamilien i Tsinandali, Georgia. Burkhard Schuchman, originalt fra Tyskland startet dette prosjektet sammen med vinmaker Dr George Dakishvili, 3. generasjons vinmaker fra Georgia. Han ville produsere Georgisk vin på Georgisk metode (kvevri etc.), men med vestlig standard. De følger også fransk standard ift. å plante vinplantene på små spesifikke plotter med det riktige terroiret tilpasset druetypen. I alt har de 8 ulike druer på 3 forskjellige vinhus. De har i tillegg utviklet vinturisme på vinhuset; hotell med SPA, vinsmakinger, restaurant og kokkekurs.

Vinen
Druen er som navnet tilsier Rkatsiteli: druene presses og legges i nedgravd kvevri for gjæring i 6 md. med skall, druestein og modne stilker. 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter.

Lett funky nese, moden sitrus, skog, tørket frukt og blomster. Tørr og strukturert smak med god syre, lang utgang med et lett bitt. Godt balansert, mye vin for pengene. Godt kjøp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..