Lunsj hos Sauska 48.

Med fare for å gjøre dere både sultne og tørste, her er en lunsj jeg nøt hos Sauska 48 da jeg var på en pressetur i Ungarn i fjor sommer… Men først, litt om området!

Vinhuset Sauska ligger i Villànyregionen i Ungarn, og nærmere bestemt ligger det rett i Ördögárok-vinmarkene, hvor Sauska eier 11 av totalt 50 hektar. De har druene Cabernet Sauvignon, Cabernet Frank, Merlot, Syrah og Kadarka i disse vinmarkene.
Ördögárok er den nest varmeste av vinmarkene i regionen, og det er her navnet kommer inn, det betyr nemlig «djevelens munn»!

Sauska 48 er en flott restaurant med 48 seter som tilhører vinhuset Sauska. I forhold til norske priser er det ekstremt billig tross den luksuriøse følelsen i restauranten: forretter koster fra 35 kroner, hovedrett 50 kroner, for litt over 250 norske kroner får du en tre-retters, for 700 kroner får du full Chef`s tasting menu med vin…

Vi får første smake Sauska Sauvignon 2020, produsert på druer fra Tokay – hvor alle de hvite vinene til Sauska produseres. Den er intens og kraftfull, men samtidig sjarmerende med sitt florale og urtepreg. Syren skjærer godt gjennom forretten som består av en spennende salat med vannmelon, geitost og agurk.

Hovedretten er indrefilet av svin med sopp og trøffel, en aldeles nydelig rett. Til den får vi smake Sauska Cuvée 7 Villány 2017 en Bordeauxblend med godt fatpreg. Den er fruktig og og godt balansert, en meget god vin. 

Den neste vinen er Sauska Merlot Konkoly 2016! Dette er også en vin med en del fatpreg, men også god balanse. Moden mørk frukt og runde tanniner gjør at den passer overraskende godt til desserten! 

Som er denne kaka, en fantastisk fondantkake med mørk sjokolade og pistasj. Jeg er ikke noe dessertmenneske, men denne satt!

Etter lunsj får vi en tur på toppen til «The devils Ditch», for en flott utsikt!

Et besøk hit kan ikke annet enn sterkt anbefales, det beste er: du blir ikke en gang blakk! Bare imponert, mett og utørst!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..