Weingut Christ

Vi besøker Weingut Christ en solfylt dag i mai, noen dager før vinmessen VieVinum, dette 25ha store vinhuset og heurigen ligger i Bisamberg i Wien.
Mens vi tar en tur gjennom det flotte landskapet og vinmarkene til Rainer Christ forteller han at familien har drevet med agrikultur i over 400 år men har utvidet etter at han tok over i 2006. Ikke bare har han renovert og utvidet bygninger, han fikk også tak i vinmarken Petershof i 2014, den eldste biologiske vinmarken i Wien.


Flott utsikt mot Wien.

De har stort fokus på miljø og Rainer er en fullblods vinmaker med 100% vin i blodårene – han er dedikert, interessert og full av entusiasme til både vinmarker, naturen, mat og vin. De kombinerer tradisjonell vinmaking med moderne teknikker, de bruker blant annet kun tyngdekraft i kjelleren, i pumper.De produserer selvfølgelig spesialiteten Gemischter Satz, noe bestefaren til Rainer begynte med!

Som nevnt har de også en heurigen, Heurigen Christ! Dette ligger i en flott hage på vinhuset, og her serverer de vin og mat til alle som vil ha. Det begynte med to bord på kjøkkenet i 1927, i 1959 bygde de det som i dag er grunnlaget for hagen og i 2005 ble det i tillegg et Vinotheque. Nå er de med i Viennese TOP Heurigen og har vunnet priser for sitt establishment.Her kan man nyte sesongbasert mat, smake vin og arrangere alt fra bryllup til bursdag.Eksempler fra menyen er gresskarsuppe, gulasj med biff, kyllinglever og selvfølgelig Schnitzel. Alt akkompagnert med vinhusets deilige vin. Et glass koster mellom 1.90 – 4.90 euro og man kan også kjøpe med seg flasker hjem om man ønsker det.


Rainer i den flotte Heurigen deres. Vi smaker deres Bisamberg Wiener Gemischter Satz 2021, en frisk og fruktig vin med en god balanse, lang og strukturert utgang. Rieslingen Ried Wiesthalen 2020 er også en meget fin vin, kompleks og innbydende på aroma, syrefrisk, lett krydret og lang utgang. Kastanienwald Pinot Noir 2018 er noe av det beste jeg har smakt av denne druetypen i Østerrike, en konsentrert, krydret og mineralsk vin, med en kompleks og lang utgang. Meget Bra! Kun 800 flasker.

Visste du at Viennese Heurigen ble UNESCO verdensarv i 2019?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..