Gindome

Hva har Danmark, vikinger, Tallin, havfruer og gin med hverandre å gjøre? Egentlig ingenting, bortsett fra at det er elementer som har skapt det nye destilleriet Gindome!

Master Distiller Steen Lerche-Jensen er grunnlegger og eier av The Hope Distillery OÜ i Tallin, han er originalt dansk men har reist en del rundt og bodd blant annet i London og Oslo, akkurat som en ekte viking skal. Han har også humor på dette når det kommer til at han også har barn i både Norge, Danmark og Estland, noe som gjør at han fortsatt reiser litt rundt, han har i en rekke år bodd i Oslo og pendlet mellom der og Tallin.
Da det ble korona valgte han å ha hjemmekontor i Tallin med sin kjæreste og datter som bor der, samtidig startet han destilleriet etter å ha tatt Master Distiller kurs online fra London.

Gindome er en dream come through, og et prosjekt for å skape Premium gin av høyeste kvalitet, samtidig som å fortelle en historie med ginene sine. Dette er lett å se på flaskene, hvor man får en fin liten fortelling på det forskjellige temaene (Scan gjerne QR-koden for mer bakgrunn om produktet)!
Historiefortellende gin og inspirerende legender, det er unektelig fristende! Produsenten er i tillegg miljøbevisst og i prosessen med øko-sertifisering.
Gindome ha allerede fått oppmerksomhet internasjonalt og vunnet flere store priser, det blir spennende og følge med denne produsenten videre!

Gindome Viking Dry Gin er en London Dry inspirert av den moderne viking. Den er produsert på økologisk estisk rug og de viktigste ingrediensene er kvann, orris, koriander, sitronskall og einebær (disse er tilsatt under tre ulike stadier i produksjonen). Einebærene er både plukket lokalt på Saaremaa, og også anskaffet fra området rundt Middelhavet og Italia. I tillegg finner man noe uvanlige ingredienser som muskat, lakrisrot og galangal.  Men det som virkelig skiller den fra mange andre og gjør den unik er chaga fra bjørk, lokale blomster fra Saaremaa, rognebær og reddik. I motsetning til å gi den et rotete inntrykk som man kanskje skulle tro gjør dette ginen kompleks, fruktig og utrolig spesiell. 47%.

Den har en innbydende nese med komplekse einebær, sitrus, fruktig og krydret. På smak er den rik, krydret, kompleks og deilig, lang ettersmak som sitter godt. En utrolig flott og karakterrik gin, må absolutt smakes!

Gindome Mermaid Navy Gin er inspirert av havfruen, en sterk og selvstendig kvinne på 58.2%(!).
Også denne ginen har fått spennende ingredienser: kornblomst, chaga, tindved, cashew, rosmarin, lakris og kardemomme samt den artige muskat er blant elementene i Mermaid!
Den har en konsentrert og interessant nese, einebær, sitrus, urter og lakris. På smak er den rik og konsentrert, fyldig og godt balansert, fint preg av skog, lang og varm ettersmak. Integrert alkohol. En smakfull og meget flott gin!
Gindome Old Tom Gin er inspirert av den klassiske Old Tom Gin, også denne med spennende ingredienser som roseblader, chaga, mandler, eple og slåpebær. Old Tom er den sorte katten du ser på flaska, dette var katten undergrunnspubene i London hadde på veggen for å indikere at de solgte gin, når staten forsøkte å stoppe salget av denne deilige drikken med tunge skatter. Under poten til katten kunne man putte inn penger, og få en shot gin tilbake… 43%.
Innbydende nese med sitrus, einebær, krydder, urter, koriander og florale hint. På smak er den konsentrert, syrlig og frisk, følger nesen, lang og tørr utgang som sitter godt. En meget vellykket og fruktig gin!
Gindome Ambrosia er ikke inne på polet enda, men den kommer! Dette må være en av de aller mest spennende ginene jeg har smakt i år, den er nemlig basert på ingredienser som balsamico, granateple, jordbær, basilikum, aloe vera, appelsin, fennikel, fiken and hasselnøtter. Fargen kommer fra rødbet og jordbær. Etiketten er produsert i Ukraina fra prisbelønte designere og hvis dette ikke er en ekte håndverksgin er ingenting det. Alle detaljer er tenkt på ned til den minste detalj. 45% kraftige alkohyler passer denne ginen som er oppkalt etter de greske gudenes mat!
Kompleks og meget spennende nese, jordbær, røde frukter, balsamico, krydder, urter, nøtter og sitrus. Den er fruktig og rik på smak, kompleks også her, en deilig bitterhet ut i en lang ettersmak. For en utrolig artig kvalitetsgin, må smakes!
Anbefaler alle å legge inn en bestilling på disse i løpet av jula, for å lyse opp en ellers mørk januar med de flotteste gin i glassene, Vinhøna er imponert!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..