Lei akevitten?

Prøv Ksarak da vel!

Arak er Libanons nasjonaldrikk. Dette er et druedestillat, laget på de beste druene (40 % Ugni blanc , 30% Merwah, 30% Obeidy). Spriten blir tilført anisfrø fra Al Heenah fra Mount Hermon, som anses å være den beste anisen i hele verden. Den destilleres tre ganger før den lagres i tre år i leirkrukker. Denne drikken serveres med vann og is.

 

Eiendommen Ksara ble grunnlagt i 1857 av franske jesuittprester, og ligger i Bekaa-dalen, noen timer med bil fra Beirut.

Arak bør serveres i denne rekkefølgen: En tredjedel Arak, to tredjedeler vann, og alltid tilsett isen sist. Arak er den tradisjonelle matchen til mezze-retter og til stekt eller grillet sjømat som pryder det libanesiske bordet. Anis renser ganen mellom hver rett. Nå nylig har Arak blitt brukt som ingrediens i cocktails og blir stadig mer brukt som aperitiff.


Den har en spennende og innbydende nese med anis, urter, druer og sitrus. Den er fruktig og rund på smak, deilig preg av anis og krydder, sitter godt. Et artig brennevin, friskt og fint som aperitiff!

Produktet er tilsendt i en liten prøve

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..