White Dragon Gin, snart i Norge!

Det er ikke helt bekreftet når denne gin`en kommer til Norge, men det er forhåpentligvis ikke så lenge til! Følg med!

Bak dette prosjektet står Audun Munthe, og det er han gin`en er oppkalt etter. Han vokste nemlig opp med en interesse for både kampsport og kinesisk mat, og det var de lokale folkene på den kinesiske restauranten hvor han spiste (og lærte bort karate mot opplæring i kinesisk) som ga han dette kallenavnet: White dragon.

I 2003 møtte Audun hun som skulle bli kona hans i Hardanger, på et besøk i hennes hjemtrakter besøkte de Steinsdalsfossen i Norheimsund. En foss som
faktisk er Norges 7. mest besøkte turistattraksjon. Med bakgrunn innen fotografi var dette magisk for Audun, spesielt da han i 2008 fotograferte en konsert ved Steinsdalsfossen der de hadde pyntet fjellveggen med et svært vikingsverd, laserlys og en «hulder» som
danset på en fjellhylle under fossen. Dette skulle gi inspirasjon da han i år skulle designe sin egen ginflaske.

Dragesagaen
Drager levde trygt i fossen for over 1000 år siden, drakk vannet og var gjemt under fossen. En sommerdag i 891 fant vikingkongene dragereiret gjemt i fossen, og de slaktet drageungene.
Da dragemoren kom med en sau for å mate drageungene sine, var alt hun fant, et reir dekket av blod. Dragemor så festglade vikingkonger like ved fossen, og forsto raskt at de hadde drept drageungene hennes.
Da angret dragemoren på å
ha tatt sauene til vikingkongene, og forsvant inn i mørket. Dette er etter sagnet, siste gang drager ble observert i Norge.

Etter å ha lest en reportasje om Hiernagla Brenneri i Sveio tok Audun Munthe i 2020 kontakt med dem for et potensielt samarbeid.
Hiernagla Brenneri som produserer alt fra whisky, gin og likører kunne også produsere for andre aktører og ville gjerne være med på dette.
Et samarbeid var i gang, men grunnet korona pandemien ble alt satt på vent. I 2022 kunne planene endelig settes i verk og de kunne produsere White Dragon Gin etter Munthes ønske, noe som inkluderer vann fra Steinsdalsfossen. De viktigste ingrediensene i ginen var granbærskudd og dobbel furu, i tillegg til einebær og andre spennende urter.

Produktet selges kun i utlandet enda (noe HoReCa i Norge), men som nevnt kommer det mest sannsynlig en litt alkoholsvakere versjon til Norge ila året! Er du for eksempel i Liverpool i England er det flere barer der som har tatt den inn, det blir spennende å se hvordan den gjør seg i Norge etter hvert. (Jeg har smakt versjonen på 55%)

Den er kompleks og interessant på nesen, einebær, sitrus, urter og krydder. På smak er den konsentrert, følger nesen, skikkelig varm og lang ettersmak. I en G&T gjør den seg meget godt, da får du en skikkelig smakfull og god drink man får (drage)hår på brystet av!

Jeg er spent på å følge denne produsenten videre, det virker som om det er mange interessante prosjekter på gang, inkl. egen tonic!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..