Inni granskauen…

Annonselenke

Nærmere bestemt Stokkøya i Åfjord kommune i Trøndelag, finnes det et destilleri ved navn Granskauen Destilleri (et. 2017).  Jeg har smakt produktene deres!

Granskauen er opptatt av naturen, og er ikke minst inspirert av naturen når de skaper produktene sine. I stedet for å importere sitron for eksempel, bruker de granskudd – som kan minne om sitron. Det er ekteparet Maren Grøtte og Dustin Zimmerman som står bak dette destilleriet på trøndelagskysten, og flere av produktene kom på polet i fjor, inkludert den spennende bitteren og kaffeakevitten. De to møttes i Stavanger, hvor Maren hadde bakgrunn i utelivsbransjen mens Dustin hadde drevet som ølbrygger, sammen satset de på natur og brennevin på sitt lille gårdsbruk! I tillegg til to «vanlige» jobber har de lansert flere typer brennevin, pusset opp gården samt rukket å få en liten pjokk!
Mange har allerede oppdaget denne spennende produsenten, og de tok andreplass i kåringen av «Årets juleakevitt 2022» med sin Granskauen Akevitt 2022, samt har produkter inne på de stjernespekkede restaurantene Speilsalen, Credo og FAGN i Trondheim.
Dette blir et utrolig spennende prosjekt å følge, skal man dømme av oppstarten har vi masse å glede oss til fra Stokkøya!

Her finner du tips til cocktails.

Granskauen Gin er produsert på blant annet norsk potetbrennevin, einebær, løvetannrot, kvann, tistel, bjørk, geiterams og urter, 43.4% alkohol. Den er aromatisk og klassisk på nesen med einebær, sitrus, et fint preg av skog, urter og florale hint. Den er lett kompleks på smak, følger nesen med et fint preg av skog, den er tørr og godt balansert. En god og smakfull gin, smaker ekte norsk natur!
«-I tillegg til det lokale innslaget i akevitten, så har vi gått nye veier når det kommer til å velge fat for fatlagringen. Årets akevitt er lagret på fat vi har hentet fra fjellområdet Jura på grensen mellom Frankrike og Sveits. Disse fatene har vært brukt til den ettertraktede vin jaune som lages i Jura. Den har et slektskap med sherry, men er også annerledes og særpreget.» -Dustin Zimmermann.
Granskauen Akevitt 2022 er produsert på blant annet norsk potetbrennevin, karve, pors, bjørk, granskudd, ryllik og burot. Lagret delvis på nye ungarske eikefat og delvis på vin jaune-eikefat, 44.8% alkohol. Den har en kompleks og innbydende nese, karve, krydder, florale toner, fat og vanilje. Den er kompleks også på smak, litt skog, krydder, urter og et deilig preg av fatene som duver lenge i munnen. Frisk og fruktig med mange lag, en utrolig spennende og god akevitt.
Granskauen Beisk er produsert på blant annet potetbrennevin, malurt, honning, pære og mynte, 110 gram sukker per liter og 28.8% alkohol. Kompleks nese, fruktig, hint av honning, urter og krydder. På smak er den konsentrert og rik, mange lag med frukt, urter og krydder, lang ettersmak med en godt balansert sødme/bitterhet. En unik og utrolig artig bitter, godt kjøp!
Granskauen Kafkavitt er en slags merge mellom akevitt og kaffelikør. Den er produsert på norsk potetbrennevin, karve, granskudd, bjørk, pors, lakrisrot, kaffe og karamellisert sukker, 24.2% alkohol og 15 gram sukker per liter. Artig nese med akevitt, karve, fat og kaffe. Den er smakfull med et godt preg av kaffe, urter, krydder og karamell. En annerledes-kaffelikør, ikke for søt og godt balansert!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..