Atlungstad Klippfisk Aquavit

Annonselenke

Med så mange akevitter på markedet kan det være greit å skille seg ut, det gjør Atlungstad Klippfisk Aquavit!

Dagens klippfiskhåndverk går tilbake til 1600-tallet. Ved siden av å være en svært viktig eksportvare for Norge, så blir klippfisk mer vanlig også i norske husholdninger. På nordmenns feriereiser sydover møter vi mange flotte klippfisksretter. Klippfisknæringen også var vår første fiskeindustri med arbeidsplasser for kvinner. Det var derfor naturlig for Atlungstad Håndverksdestilleri og hedre den norske klippfisken ved å lage en akevitt som skal passer til de tradisjonelle klippfiskrettene. Atlungstad Klippfisk Aquavit er utviklet i samarbeid med klippfiskprodusenten Dybvik, som feirer sin 100-års jubileum i 2023.

Om Dybvik
Gjennom sin 100 årige lange erfaring innen klippfiskproduksjon har håndverket gått i arv gjennom tre generasjoner. Deres produkter har blitt eksportert til alle verdens hjørner preget med sitt varemerke Juanito Bacalao.

Atlungstad Brenneri og Håndverksdestilleri
Atlungstad er Norges eldste brenneri som fortsatt er i drift. I 1855 gikk en rekke gårdbrukere i Stange sammen om å stifte Atlungstad Brænderi.
Rent vann var viktig i flere av brenneriets prosesser. Derfor ble fabrikken lagt ved utløpet av Fjetreåa på Nedre Atlungstads grunn.
Beliggenheten ved Mjøsa var også viktig for å lette varetransporten, som helst foregikk til vanns, og brenneriet var et av landets ledende i siste halvdel av 1800-tallet og fram til avviklingen av spritproduksjonen i 2008.
I 2013 ble Atlungstad brenneri opprettet som industrielt kulturminne, og produksjonen startet opp igjen i 2014.

Innbydende og spennende nese, krydret med et fint preg av urter, karve og lakris. Den er rund og fruktig på smak, mye krydder og urter, lang utgang som sitter godt. Absolutt en matakevitt, klippfisk passer selvfølgelig perfekt, men prøv også til fete kjøttretter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..