En nyhet og en gammel traver

Annonselenke

I dag ser vi på disse to vinene, begge skal være flotte til Sushi, dumplings, crispy pork, wok, curry og alle typer sterk mat:

Yoko vinserien er spesifikt utviklet for å passe til asiastisk-inspirert, sterk mat. Asiatiske retter består som regel av ingredienser som soya, fiskesaus, chilipasta, ingefær, sitrongress og krydder som kumin, kardemomme og koriander – alle fremtredende smaker som krever viner med litt ekstra punch for å balansere umami og sterk smak i maten.

Yoko Furmint 2020 er blendet av Master of Wine Julie Nyheim og er produsert på den ungarske druen Furmint. Den har en mild aroma med epler, sitrus, hvit steinfrukt, hint av honningmelon og urter. Vinen er fruktig og rund på smak, god syre, saftig utgang med noe mineralsk preg. En rund og frisk vin med god frukt, for 110 kroner er den et meget godt kjøp.
Yoko Organic Pinot Noir Rosé 2022 er en nyhet på Vinmonopolet, den kommer fra Rheinhessen regionen i Tyskland, et av landets største områder for produksjon av «Qualitätswein» (QBA). Yoko Rosé er utviklet i samarbeid med produsenten Weingüt Frey, fjerdegenerasjons vinmakere som siden 2013 har drevet økologisk produksjon på sine vinmarker på over 20 hektar. De leverer produkter med unikt fokus på håndplukkede og nøye utvalgte druer, skånsom pressing, naturlig gjær, og kontrollert og nøye gjennomtenkt modning. Vinen kommer også i BiB og er økologisk.
Den er fruktig på aroma, mørke bær, røde frukter, rips, florale hint og urter. Vinen er fruktig og rund på smak, fin syre, tørr utgang, litt kort. Frisk og lett strukturert billigvin.
Serien har i tillegg en Riesling på flaske og BiB.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..