Musserende Vin fra Spaina: Delapierre.

Det ble smakt to musserende viner fra Spania i påsken, Delapierre Seco og Delapierre Brut.

IMG_5658

Jeg syns det er moro med to forskjellige viner fra samme produsent, lukte, smake og kjenne forskjellen og finne ut hvilken man liker best og hva som går best til hvilken mat. Jeg har ikke funnet ut noe om produsenten, det står at det er Vinidelsa som er produsent men et googlesøk gir meg ingenting. Hvis noen har noe informasjon så skrik gjerne ut.

Seco består av: Macabeo 80%, Xarel·lo 10%, Parellada 10% og Brut består av: Xarel·lo 40%, Parellada 40%, Macabeo 20%, begge koster 95,- på Vinmonopolet.

IMG_5659

Brut har en klar aroma av eple og sitrus, tydelig er også smaken som er ganske syrlig. Den er ikke så veldig kompleks og selv om jeg kan ane et hint av urter er den litt kjedlig. Seco derimot har litt flere lag selv om aromaen er mer anonym, den er litt rundere i smaken med hint av blomster og grapefrukt. Jeg syns de var ganske like, litt for like til å ha såpass stor drue- og sukkerforskjell. Nesten så man kan lure på om det stemmer. Uansett, begge er gode cavaer til litt apiritif, litt manchego, frukt, chorizo… Her er det jeg serverte til:

IMG_5657

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..