Vinhuset Canti og et musserende tips.

Her om dagen smakte jeg Canti Pinot Grigio Brut, tidligere har jeg smakt denne dessertvinen fra samme produsent.

IMG_5584

Canti har veldig mange viner, alle typer faktisk. De startet selskapet i 2001 og har siden produsert utrolig mange forskjellige viner over hele verden.

tramonto

Canti ble startet i Milano og består av et team av erfarne vinmakere, designere, importører, markedsførere og helt vanlige mennesker. Alt hos Canti er nøye gjennomtenkt, fra navnet som betyr sanger eller du synger til designet og druene.

Målet til Canti er å vise frem en italiensk kultur ikke bare med vin men med mote, design, mat og glede for livet. «Unique and refined style, sophisticated taste, exclusive and glamorous packaging – with Canti it really takes little to feel Italian.» På nettsiden deres kan du lese mer om vinene og finne oppskrifter på mat du kan servere til!

canti_logo_new

Tilbake til denne Pinot Grigio Brut vinen, Pinot Gigio er en variasjon av Pinot Nero druen (også kjent som pinot noir), Grigio har vært den mest populære varianten i Italia i mange år.

Jeg syns den er veldig anonym i lukten men man kjenner friskhet og hint av blomster. Den har en del syre i smaken men er allikevel kremet og balansert. Alt i alt en helt grei musserende vin til i overkant av 80 kr, passer godt til mat med litt smak. Jeg serverte den til et fat med «diverse» (antipasti), det passet den utmerket til. Hvis du vil ha en vin med litt mer karakter anbefaler jeg å kaste på noen tiere på prisen.

IMG_5583

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: