Villa Conchi.

I dag skal vi se på to musserende viner fra Spania, begge fra Villa Conchi! Disse kjøpte jeg inn da de var på tilbud i juni, alltid spennende å smake flere viner fra samme vinhus og til 99 kroner flasken er det også godt innafor økonomisk! Villa Conchi er i følge produsenten en tributt til kvinner, navnet Conchi kommer fra en kvinne som elsket fransk musserende vin.

IMG_9955

Villa Conchi Cava Brut er produsert på Macabeo 30%, Xarel·lo 30%, Parellada 30% og Chardonnay 10%, jeg var litt spent på hva chardonnayen gjorde med cavaen og jeg ble ikke skuffet. Druene er plukket om natten og raskt kjølt ned for å unngå at drueskallet skal farge juicen. Vinen er lagret på flaske i minst 12 måneder før den er dekantert, filtrert og re-flasket.

Vinen har fine bobler, aromaen er preget av eple, litt pære og banan med hint at brød. Smaken er kompleks og man kjenner godt at dette er en litt spesiell cava, den er noe mer floral og fruktig på grunn av Chardonnay-tilsetningen. Den er behagelig, rund i smaken og sitter lenge i munnen.

Drikk hvis: du vil ha en cava som er litt spennende og ikke en mainstream intetsigende eplejuice med sitruspreg.

IMG_9953

Villa Conchi Cava Brut Rosé er som dere ser nydelig på farge, den er produsert på 100% Trepat, en drue jeg er ganske ukjent med. Jeg syns den er litt lukket i starten før den åpenbarer en deilig aroma av jordbær og moreller med et ørlite hint av gummi. Den er noe søtlig i smaken men absolutt velbalansert, god smak av modne bær.

Drikk hvis: du vil ha en flott vin til lett sommermat.

IMG_9966

Gå gjerne inn på kostholdsveiledning.com og skriv «tapas» i søkefeltet om du vil ha tips til mat til vinene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..