Ferrari Brut Rosé

Som overskriften tilsier så har jeg smakt Ferrari Brut Rosé, fra Italienske Cantine Ferrari Trento. (Jeg har tidligere skrevet om Ferrari Brut, les hva jeg syns om den her.)

IMG_0365

Til 290 kroner så bør kvaliteten være ganske bra, jeg har fått den fra Gardermoen hvor den kostet 220, som er en noe snillere pris men det er ikke å komme unna at en har litt høyere forventning til vin som koster over 200 kroner.

IMG_0369

Vinhuset Cantine Ferrari Trento ble startet i 1902 av Giulio Ferrari som hadde som visjon å lage viner som kunne konkurrere med champagne. Giulio var en pioneer innen vinmaking, han var en av de første som skjønte mulighetene til Trentino-området og en av de første som plantet mye Chardonnay i Italia, han lagde så viner med høy kvalitet og sterkt fokus på detaljer som gjorde han kjent i miljøet. Han fikk aldri barn og i 1952 ga han stafettpinnen videre til Bruno Lunelli, en vinbutikk eier Ferrari så et stort talent i, han tok ikke feil. Firmaet har siden utviklet seg til å bli et verdenskjent merke på kvalitet innen for vin og er nå drevet av tredje generasjon Lunelli.

IMG_0371

Jeg syns den gir litt lite i aromaen i starten men åpner seg litt etter hvert, fine bobler. Det er definitivt jordbær i nesen, litt rips, eik og blomster. Smaken er medium fyldig, fruktig og frisk. Noe kompleks med toner av litt syrlige bær og nøtter. Jeg er litt skuffet over vinen, det samme var jeg med Ferrari Brut, man forventer litt mer av disse vinene som både koster middels mye og har fått mange bra anmeldelser. Man får mange gode musserende viner til halvparten av prisen også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: