En spansk 11-åring til tapasen.

Overskriften kan kanskje forvirre, det er en 11 år gammel spansk vin det er snakk om, nærmere bestemt Rioja Bordón Gran Reserva 2005!

IMG_2496

Rioja Bordón Gran Reserva 2005 kommer fra vinhuset Bodegas Franco-Españolas, et vinhus med historie helt tilbake til 1890. Det er ett av Riojas største vinhus og er som navnet tilsier et fransk-spansk samarbeid.

Jeg rotet litt i vinkjelleren en kveld jeg skulle servere tapas og valget landet på denne, jeg liker godt spansk vin til plukkmat når det ikke er spesielle temaer på maten (italiensk for eksempel) da den ofte går godt til både ost, kjøtt, skinker, pølser, grønnsaker osv. (også er jo tapas originalt spansk da…)

IMG_2495

Vinen har en fin aroma av mørke bær, vaniljepreg fra eik, krydder og litt røyk. Den smaker akkurat slik en ekte Rioja Gran Reserva skal gjøre, rund i smak men allikevel strukturert, veldig balansert. Den er elegant og krydret med en lang ettersmak, en «knakande» god vin!

Dessverre selges den ikke på vinmonopolet, jeg kjøpte den på Duty Free på Gardermoen for ett års tid siden og etter litt undersøkelser ser jeg at de nå selger 2006`årgangen der, verd en smak! Ellers så er 2005`årgangen å oppdrive på nett for de som handler vin der.

Tenkte jeg skulle vise frem tapasen også:

collage

Ikke noe fancy men man kommer langt med gode råvarer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..