Bollinger Spécial Cuvée, Brut

En fredag i juni kom mannen min hjem med en flaske Bollinger Spécial Cuvée, Brut i stedet for blomster, da ble det mildt sagt glede i heimen og jeg tror nok kanskje det kommer til å dukke opp mer musserende vin på fredager i stedet for bukett…

IMG_4943

Bollinger har jo produsert champagne siden 1829, og jeg har jo drukket det i forskjellige anledninger, men ikke skrevet om det her. Alltid moro å ta en skikkelig smaking på en god vin en har smakt ved forskjellige anledninger uten å skrevet notater.

Vinen er produsert på  60% Pinot Noir, 25% Chardonnay og 15% Meunier, av en eller annen grunn har jeg hengt meg opp i blandingsforholdene til druene i Champagne, derfor deler jeg det i tilfelle andre også syns det er interessant.

IMG_4947

Den har en veldig aromatisk lukt, man kjenner moden frukt, godt autolysepreg, eple og sitrus. Smaken er delikat og rik, fin mousse og god smak av pære, litt krydder, nøtter og kjeks, lang ettersmak. Dette er (som kjent) en god kvalitetschampagne! Helt greit å drikke champagne i 2-300 kroners klassen til hverdags, men skal du feire så drar du den opp på Bollingernivå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: