Vinreise til Sicilia, del 3: Murgo.

Del tre av vinreisen til Sicilia.

Etter besøk på Donnafugata dro vi videre til Palermo hvor vi lå en natt, så tok vi nordkysten østover mot Messina og tok en natt i Castelmola ved Taormina før vi satte nesen mot Etna.

img_4473 img_4475 img_4478 img_4489

Kan anbefale å bo på hotell «oppi bakken» mot Castelmola hvis du er i Taormina, for en utsikt! Mandelvinen de er så kjent for i den lille middelalderbyen på toppen av åsen er også veldig god, du kan ikke gå forbi en butikk eller bar uten at noen gir bort smaksprøve!

img_4519 img_4536 img_4542 img_4559

Vi ankom vinhuset og hotellet Murgo om formiddagen, hotellrom området med basseng og frokostrom lå avskilt fra vinhuset med et lite jorde med vinplanter.

img_4607 img_4609 img_4625 img_4626

Vi hadde på forhånd avtalt å møte en representativ fra vinhuset som skulle vise oss rundt og gi oss en smakebit på hva vinhuset kunne tilby, vi ble møtt av Bernardo, en av brødrene i familien som driver det.

img_4596 img_4599 img_4602 img_4604

Bernardo er en av 8 brødre i familien, de kommer originalt fra et stort sted som heter Murgo lenger sør i landet som de hadde fått tildelt av en konge for lenge siden og dette stedet hvor de nå har vinhus hadde vært et feriested til  de begynte å produsere vin her.

Vi tar en tur i vinproduksjonsområdet og ser hvor de lager vin fra de 26 hektarene de har med vinmark, Bernardo forteller at de har mye vind som kontrollerer temperaturen her i fjellsiden mot Etna slik at vinene er litt annerledes enn de som er produsert andre steder på øya.

img_4605 img_4606

Vi får også smake på vinene deres samt litt lokalmat etter kjellerturen. Vinene som utmerket seg var den musserende vinen Murgo Extra Brut, den minnet om champagne med et preg av vulkan og den spesielle rosèvinen. Både de hvite og røde vinene deres hadde generelt god kvalitet og viste tydelig terroir! Anbefaler å avtale en omvisning og smaking om du tar turen hit.

img_4618 img_4613 img_4635 img_4640

Hele området på dette vinhuset/hotellet er nydelig, mange fine steder å sette seg ned å nyte en flaske lokalprodusertvin i ro og mak med Etna i bakgrunnen. Maten var nydelig, både frokost, lunsj og middag er absolutt å anbefale, mye lokale delikatesser!

img_4654

Avslutningsvis vil jeg bare anbefale Sicilia generelt, fantastisk mat og vin, hyggelige mennesker og mye å se! Vi kommer tilbake!
img_4657

En kommentar om “Vinreise til Sicilia, del 3: Murgo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..