Masi Campofiorin 2014

Et lite tips i dag; Masi Campofiorin 2014 finnes fortsatt på vinmonopolet! Jeg har sikret meg noen til kjelleren, men måtte ta en smak her om dagen. Masi besluttet å ikke produsere Amarone i årgang 2014, og dermed ble all høykvalitets Amarone-juice fra dette året inkludert i blenden til Campofiorin. Denne årgangen er dermed blitt meget konsentrert og meget lagringsdyktig.

Og så er det jo en stor jubileumsårgang! Dere har kanskje lagt merke til det på polhylla: Flasken er blitt utstyrt med ny etikett. 1964 ble «Masi Campofiorin Ripasso» nemlig tappet på flaske for første gang. Vinen ble lansert på markedet tre år senere, i 1967, for akkurat 50 år siden.

Vinen lages ikke lenger på den opprinnelige ripasso-metoden, så navnet Ripasso er fjernet. I dag benyttes såkalt dobbel fermentering. Denne metoden anses for å være overlegen ripasso-metoden, fordi at man da benytter tørkede (appassimento) druer som ikke har vært benyttet til Amarone-produksjon i første omgang. Sandro Boscaini hos Masi, sammenligner dette med å la være å bruke en tepose to ganger!

Den er frisk og fruktig med et godt bærpreg, hint av utviklede toner, litt tørket frukt og urter. Lett utviklet også på smak, god frukt, lang og fast utgang.
God nå og kan som nevnt gjerne lagres. Server til italiensk mat!

4 kommentarer om “Masi Campofiorin 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..