Montecillo Gran Reserva 2006

Montecillo er ett av de få vinhusene i Spania som ikke har vinmarker selv, de kjøper alt drueråstoff fra lokale dyrkere. De er også det tredje eldste vinhuset i Rioja.
Anledning: jeg fant Montecillo Gran Reserva 2006 i kjelleren her om dagen.

img_6516

Per i dag (mars 2018) er det Gran Reserva 2009 som selges på vinmonopolet, jeg har også noen slike i kjelleren som skal få ligge et par år til.

img_6511

Bodega Montecillo ble etablert i 1874 av Celestino Navajas i Fuenmayor, Rioja.
Sønnene som studerer ønologi i Frankrike starter sitt eget firma i Penedès men tar over vinhuset etter faren i 1943 og gir det navnet Montecillo. I 1973 gis vinhuset over til Osbourne Group som har lang erfaring med vinmaking og de ruster opp vinproduksjonen med nye bygninger og utstyr.
I 1979 selger de vinmarkene sine under tvil på anbefaling av sin vinmaker María Martínez Sierra, dette skulle vise seg å være lurt.
Maria er meget kvalitetsbevisst og produserer kun vin som er bra nok, det vil si at Reserva og Gran Reserva fra dette vinhuset kun kommer i de beste årgangene, til og med Crianza holder hun tilbake hvis den ikke består kvalitetstestene hennes.
Det er vel en av grunnene til at dette vinhuset har steget frem blant utallige Rioja-produsenter som en av de bedre!

img_6506

Vinen er produsert på 100% tempranillo, er lagret i 26 måneder på amerikansk og fransk eik for så å være flaskelagret i minimum 36 måneder før salg.

Vinen har en intens og fruktig aroma, klassisk for Rioja med preg av moden frukt og vanilje. Den har mye friskhet til å være 11 år, rund og nesten silkemyk i munnen med moden frukt, krydder og velbalanserte tanniner. Verd å vente på!

img_6526

Selvfølgelig et godt følge til manchego, spanske mandler, oliven og serranoskinke.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..