Studietur til Nahe og Dönnhoff.

I skrivende stund er jeg på pressetur i Piemonte, men jeg har flere turer planlagt… Da jeg ble invitert på studietur til Nahe i juli måtte jeg selvfølgelig sette meg litt inn i dette tyske vinmarksområdet, til hell og lykke hadde også mitt lokale vinmonopol en vin fra det Nahe-baserte vinhuset Dönnhoff!

(Jeg har alltid The Oxford Companion to Wine stående på kontorpulten min, den blar jeg opp i og leser en side eller to i hvis jeg har noen minutter til overs.)

Nahe ligger mellom Mosel og Rheingau ved elven med samme navn, her lages mest riesling og vinene er fruktige og florale (Mosel), kraftige og mineralske (Rheingau).
Nahe består av c. 4000 hektar vinmark spredt over 7 vindistrikter og som i Mosel er det mange bratte vinmarker her.
Dette og mer om Nahe skal jeg komme tilbake til når jeg har vært der! I dag ser vi på Dönnhoff Riesling Trocken 2016.

Vinen har en fris og fruktig aroma, fint preg av moden gul frukt, sitrus og litt florale toner. Den er rund og fin på smak, her også et godt preg av gul frukt i kombinasjon med god syre og florale hint. Ikke så syredrevet som mange rieslinger, litt mer «kosete» om noen skjønner den. Rundere i kantene eller smooth på godt norsk.
Godt kjøp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..