Gjesteinnlegg: Deutz Brut Classic.

I dag kjører vi på med et gjesteinnlegg fra en jeg har blitt kjent med under navnet ChampagneNorway; Sindre Botofsen! Han har nylig startet nettsiden ChampagneNorway, men har drevet denne instagramsiden om Champagne siden september i fjor. Les og nyt:

Jean Marc Lallier-Deutz er sjette generasjon som er med å driver champagnehuset Deutz . Deutz ble stiftet i 1838 av William Deutz som opprinnelig kom fra Tyskland, derav den tyske ordlyden i navnet. Men det er ingen som helst tvil om at champagnen de produseres hos Deutz er like fransk som alle de andre champagnene som produseres i regionen. Selskapet ble stiftet i grand cru-byen Aÿ. I 1993 ble deler av selskapet solgt til Rouzaud familien som og er eier av det meget kjente Champagnehuset Louis Roederer, de eier og mange andre vinmerker rundt i verden. Rouzaud familien har latt Deutz få lov å holde på slik dem alltid har gjort uten blande seg inn i produksjonsmetode eller på andre områder etter overtakelsen.

På grunn av den tyske lyden i navnet fikk Deutz noen problemer med salget i Frankrike og den vestlige delen av Europa etter første og andre verdenskrig. En ide for å løse problemet, var å legge et bilde i champagnekassene av Jean Marcs bestefar og oldefar. På bildet var de iført den franske hærens uniform med medaljer fra første og andre verdenskrig. På flaskens etikette var det printet: ”Denne franske champagnen er eid av franske soldater i aktiv tjeneste”. Den andre løsningen som faktisk gjorde at Deutz klarte å holde liv i selskapet var å selge champagne til Tyskland, Russland og de nordiske landene, USA lot seg heller ikke påvirke nevneverdig av den tyske ordlyden i navnet.

Denne gangen ble glasset Riedel Vinum Cuvée Prestige brukt.

Vinen kommer fra ca. 80% grand cru-mark og 20% premier cru-mark og er laget på 40% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 30% Pinot Meunier. Under degogering tilsettes ca. 10,5 gram sukker i form av ”Liquer de Tirage” som og er kjent som vinens ”Dosage”. Deutz Brut Classic står for rundt 90% av produksjonen hos Deutz, bare en liten del av druene går til å produsere årgangschampagnene og topp cuvéene Amor de Deutz og Cuvée William Deutz. Brut Classic er en ”standard champagne” som virkelig kan måles med de aller beste, og i forhold til pris er det ikke mange som klarer å slå denne i helhetsinntrykk.  Det første som møter deg når du stikker nesen i glasset er en herlig aroma av nybakt loff med smør på. Det neste som kommer snikende er gule modne epler, som etterfølges av modne toner med litt honning og blomster. Smaken blir noe lik lukten, men munnfølelsen er stor, boblene er små og elegante, syren er frisk og fin. Man får et inntrykk av en godt moden champagne som potensielt kan lagres i mange år og utvikle seg til å bli helt fantastisk. Men det beste er jo at denne kan drikkes å gi en fantastisk opplevelse allerede samme dag som man tar den hjem fra Vinmonopolet.

Deutz Brut Classic finner du på hyllene hos 66 Vinmonopol. Du kan og bestille den og få den levert til ditt nærmeste Vinmonopol. Om du har adresse mer enn 25 kilometer fra nærmeste Vinmonopol kan du få levert champagnen til ditt lokale postkontor/post i butikk helt gratis.
Prisen er: 389,90.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..