Wat Pho tempelet i Bangkok.

Annonselenker

Man kommer ikke unna at det er mange tempel i Bangkok, men hvis man skulle velge ett – hva velger man? Svaret er Wat Pho! Og du – et tips fra en erfaren Bangkok-farer: Ikke hør på de som kommer bort til deg å sier at tempelet er stengt men at de gjerne tar deg med et annet sted. Tempelet er nesten aldri stengt, de vil bare ta deg med ett sted de kan tjene penger på deg, en butikk eller lignende.

Det er nemlig her man har den kjente liggende Buddhaen, Bangkok største på hele 15 meter i høyde og 46 meter i lengde. Men like spennende er det å se på alle buddhasoldatene i Buddhas tempel (bilde over). De står på rekke og rad og «tilhører» forskjellige familier som kommer å steller den og ofrer til den.
Wat Pho ble bygd før kong Rama I gjorde Bangkok til hovedstad og inneholder per i dag 394 buddhastatuer.

Er du heldig, så er du der når hele tempelplassen fylles med sang under nagasermonien, da samles hundrevis av menn seg for å ordineres som munker. De har 3 måneder foran seg med meditasjon, tempelplikter, avholdenhet og kun ett måltid om dagen før de kan bli «vanlige» munker. Alle offentlig ansatte i Thailand har krav på 3 måneders fri for å bli munk da det ansees som en stor ære å ikle seg den karakteristiske Orange munkekappen og tjene en gang i løpet av livet.

Det er en hellig stemning over hele plassen, slik som på de fleste tempelplasser i Thailand. Mange små detaljer i form av statuer, pynt og bygninger og man kan bare gå å stirre i timevis. Ikke frykt, de har kiosk med både is til barna og brus og evt. øl til de voksne.

Vi besøkte flere tempel på samme dag og det er viktig å huske at de på mange steder krever at begge kjønn dekker seg til over skuldre og knær, som dere ser over her har jeg en lett kjortel og skjørt man kan trekke over knærne. Min mann slapp  å dekke til knærne i Wat Pho (shorts som gikk nesten til knærne) men måtte låne bukse i et annet. Ikke optimalt i 35 fuktige og varme grader, men man må respektere lovene der man er.

(Jeg bruker alltid Skyscanner til å finne flyreiser)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..