Grand Palace, Bangkok.

Annonselenker

I går tipset jeg dere om Wat Pho i Bangkok, det er en liten og oversiktlig tempelplass å besøke. Det motsatte er Grand Palace, men jammen er det spektakulært når man kommer seg inn etter minst en time i kø bak horder av kinesere. Men det er hvis du er korrekt kledd, ingen menn eller kvinner skal vise frem skuldre eller knær på palasset og da må du låne klær (etter å ha stått i den køen) til en dyr penge. Men det er bare å lese seg opp på forhånd, så går besøket som smurt.

Dessverre blir de fleste bildene fra Grand Palace slik, det er så mye folk der at det nytter ikke å ta bilde uten at man får med et par hundre andre turister som er der i samme ærend.

Palasset har vært den offisielle boligen til kongefamilien siden 1782, da Kong Rama I flyttet hovedstaden i Thailand til Bangkok. Det har blitt bygd på med nye bygninger og templer siden og er nå et enormt kompleks med spennende bygninger fra forskjellige tider oppgjennom historien.

Tips: Kjøp kart over området med en gang, da har du full kontroll på hvor du er, hva du vil se, hvor det er do og kiosk. Jeg legger ikke skjul på at et av høydepunktene var en iskald singha på kafè etter timevis med gåing blant tusenvis av folk. Husk gode sko!

Det anbefales absolutt å ta en tur hit selv om det er varmt og til tider slitsomt mye mennesker, det er en once in a lifetime experience selv om man ikke er nevneverdig interessert i verken kongefamilier, templer eller buddha. Vi hadde med oss en 4-åring og det gikk helt supert med et par is-pauser.

Tips: Prøv å få med deg når vaktene har sin rundtur, det er et artig skue!

(Jeg bruker alltid Skyscanner til å finne flyreiser)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..