Gårdsidyll i Monforte d`Alba.

Annonselenke

I April hadde jeg en liten rundtur i Piemonte, Italia. Ett av hotellene jeg lå på var vakre Agriturismo La Torricella!

Familiebedriften La Torricella ligger flott plassert i Monforte d`Alba, i hjertet av vinregionen og ca. 20 minutter med bil fra Alba. Her er det vanlig med såkalte Agriturismo hotell, det vil si at det er et gårdshotell! De produserer blant annet sin egen vin under navnet Diego Pressenda. Her ble man godt tatt i mot og vist til ett av de flotte rommene med utsikt over vinmarkene, alle rommene har for øvrig balkong!

Så var det bare å nyte. Man kan leie sykkel hvis man vil utforske området, eller man kan ta en dukkert i bassenget. De har kun 8 rom på hotellet, så her er det aldri fare for at det skal føles folksomt.

De har også nylig installert et fantastisk SPA avdeling med utrolig flotte fasiliteter! Noe for mor mens barna bader?

Som jeg nevnte produserer de også vin, og her er hele familien involvert. Fra bestefar som startet bedriften, til barna som har utdannet seg innen vin og jobber i vinmarken. Barnebarna løper allerede rundt på eiendommen i foreldrenes spor! De har 13 hektar vinmark spredt rundt hotellet og gården og produserer flere typer viner, inkludert de vanlige som Dolcetto og Barbera, men også Riesling og Chardonnay.

De arrangerer rundtur i kjelleren med vinsmaking i det fine smakerommet sitt på forespørsel. Her kan man smake på vinene deres, gjerne med litt fingermat til og nyte utsikten!
Jeg syns Barbera d`Alba Ariota vinen deres utmerket seg som av meget god kvalitet, Baroloen var heller ikke dum.

Man blir veldig godt tatt i mot på hotellet, det merkes at det er en familiebedrift og alle jobber for å gi gjestene den beste opplevelsen. Selve Diego Pressenda er også en utrolig hyggelig fyr! På vinsmaking guides man trygt gjennom vinene de kan tilby, mens man oppfordres til å smak på de lokale godsakene!

Er man heldig får man smake litt viner som egentlig ikke er med på den vanlige smakingen også. A Modo Suo, den fargerike flasken på bildet (etiketten er for øvrig designet av kona til eieren), er en utrolig flott Dolcetto/Nebbiolo vin. De startet med spede 800 flasker totalt i året når de begynte å produsere vin, per i dag produserer de 10.000!

Om sommeren kan man spise både frokost og middag ute i den pittoreske hagen, men det er ikke noe dårlig alternativ å sitte inne i restauranten heller!

Her  får man servert de lekreste lokale retter med passende vin til. En av spesialitetene i området er den lekre eggepastaen dere ser under her. Jeg fikk også servert en utrolig deilig tartar av kalv.

Ekte gårdsidyll på landsbygda i Italia. Anbefales for både alenereisende, par og familier!

Turen ble gjort i samarbeid med I Vini del Piemonte

 

En kommentar om “Gårdsidyll i Monforte d`Alba.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..