Waterkloof Circumstance Cape Coral Mourvèdre 2014

Waterkloof Circumstance Cape Coral Mourvèdre 2014  er en vin som ble satt opp i pris i mai, fra rundt 130 kroner gikk den opp til 280 kroner. En ganske saftig prisøkning til å være rosèvin. Jeg kjøpte denne rosèen fra Stellenbosch i Sør-Afrika i april og slapp billig unna, men hvilken pris er den verd?

Familien Boutinot har i generasjoner vært tilknyttet vinbransjen. Pauls idé om å finne de perfekte vinmarker for biodynamisk dyrkning førte han ut på en ti års reise. Da han i 2004 så sydskråningen i Schapenberg, Sheepmountain, utbrøt han «This is it!» Waterkloof var født, og arbeidet begynte.Vinmaker ern Nadia Bernard, og Christian Loots er ansvarlig for vinmarkene. Pauls sønn Louis tar seg av eksporten. I dag dekker vinmarkene 53 Ha, alt drevet biodynamisk siden 2008 og sertifisert i 2015. Tilsvarende arial skal være uberørt; dekket med naturlig vegetasjon.

Vinen er produsert på 100% Mourvèdre og har ligget 3 måneder på bunnfallet sitt.

Vinen har en kompleks aroma av røde bær, kirsebær, krydder, lakris, litt florale toner og hint av mineraler. Den er tørr, saftig med fin fylde, godt preg av røde epler og urter. Litt behagelig fedme i en lang ettersmak.
Matvennlig rosèvin i Provencalsk stil med godt særpreg.
Når det kommer til pris er den ikke verd 280 kroner i mine øyne, men opp mot 190-200 er den nok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..