Fredagscocktail: vi rekreerer verdens beste white russian fra Sopot!

Vi var som tidligere nevnt på ferie i Polen i sommer, blant annet bodde vi 4 netter i Gdansk. Da er Sopot, den lille strandbyen rett ved et must å besøke. Å ta en tur på stranda der var som å være i Spania, bare at Spritzen kostet halve prisen. Men vi skal ikke snakke om det i dag, vi skal snakke om den fantastiske white russian cocktailen vi fikk på den kjente baren Cocktail Bar Max!

Dette er det de er kjent for:

Fantasifulle cocktails med masse frukt, både med og uten alkohol! Og de var sannelig gode også, etter en lang dag i dyreparken. Anbefaler et besøk der på det sterkeste.
Men siden minsten brukte lenger tid på sin mocktail enn vi på våre cocktails grunnet litt friere bruk av IPad på ferie så gikk for inn å bestilte sin favorittcocktail: White russian!


Jeg ble litt usikker på valget da det tross alt var 30 varmegrader og stekende sol, jeg tenker ofte på white russian som noe en drikker om kvelden, etter middag. Men angret ikke da jeg hadde smakt på den, det ble raskt enighet om at dette var den beste versjonen vi hadde kjent!
Da vi kom hjem måtte vi bare prøve å rekreere den, etter 6 forsøk satt det.

Basen lager du som vanlig; 5 deler vodka + 2 deler kaffelikør (kahlua eller tia maria f.eks.) over en stor isbit. Så kommer trikset.
12-15 cl kremfløte og ønsket mengde melis/sukrinmelis ristes i en shaker med en stor eggehvite til et tykt skum som helles over den mørke basen. Dette gjør hele drinken, bare husk å bruk en tett shaker og hold den hardt, det er eksplosivt å riste eggehvite.
Prøv det gjerne å legg igjen en kommentar på hva du syns!

 

2 kommentarer om “Fredagscocktail: vi rekreerer verdens beste white russian fra Sopot!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..