Reiseliv: sykkel- og vinferie i Mosel.

Har du begynt å planlegge årets sommerferie? Hva med en aktiv vinferie i Moseldalen i Tyskland?

Moseldalen har fantastisk mye å by på for de aller fleste, her kan du til og med velge om du vil sykle på helt flat, asfaltert vei, eller å sykle opp og ned mellom vinmarker og slott.
Langs hele elven ligger det små landsbyer med vinhus, hoteller, restauranter, sykkelbutikker og kafèer.

Jeg overnattet i landsbyen Zeltingen da jeg var i Mosel, et romantisk lite sted. Her har de det flotte vinhotellet Zeltinger Hof, hvor en både sover, spiser og drikker godt.
Her har du et godt tips til en dag i Midt-Mosel: Du kan leie deg en sykkel (etter en deilig frokost på Zeltinger) og sykle over brua til klosterbryggeriet Klostern Machern å kjøpe deg en deilig weissbier å ta deg en kikk på den flotte bygningen, før du fortsetter nedover elven.

Da passerer man den lille landsbyen Wehlen og kommer inn i en del av Bernkastel. Her har de en vinbutikk med et interessant konsept, man betaler en liten sum før man kan gå ned i kjelleren å smake på så mange viner man vil! Mosel-Weinmuseum und Moselvinothek er derfor et yndet mål for mange vinentusiaster og et supert sted å gå for å smake viner i sitt eget tempo.
Den asfalterte sykkelveien ligger langs elva og ikke ved bilveien, så den er trygg og harmonisk for store og små!

Fra vinmuseumet er det bare over brua så er du i selve Bernkastel, som er en utrolig flott middelalderlandsby!

En av fordelene med å velge rutene som ligger litt i høyden (til tross for grusvei): god utsikt og et glass riesling med god samvittighet. Bildet under er fra et lite hotell og restaurant som ligger nedenfor det ikoniske slottet Landshut som ligger over Bernkastel.

Slottet ble bygd på 1200-tallet, og har i dag kun en restaurant, den var dessverre ikke åpen da jeg var der, men jeg ser for meg at lunsj eller middag der er fantastisk!

Det er mange flotte steder å spise lunsj på i Bernkastel, her trives både lokale og turister på de mange spisestedene. Ta gjerne turen innom ett av vinhusene som også ligger der, de fleste vinhus tar i mot besøk!
På hjemturen til Zeltingen kan det være fint å sykle langs de eldgamle kjellerne nederst på de bratte vinmarkene (motsatt side av elven ift. turen nedover), her ser man mange kjente navn.

Og hvis du ikke er mettet på vin så kan du jo stoppe i Graach, her ligger det flere vinhus som gjerne tar i mot forbipasserende folk! Middagen tar du på Zeltinger hof, menyen deres blir du ikke lei de 3 første dagene, og med 180 viner på glass har de litt å drikke å velge mellom også.

Ellers er jo hele Mosel så utrolig vakkert:

Mange vinhus ligger til slik at du bare kan sykle innom rett fra sykkelveien, smake vin, spise lunsj/middag, og til og med sove over.

For eksempel Weingut Lehnert-Veit som ligger nede ved elven, de har smakebrett med vin og en nydelig lunsjmeny med ekte hjemmelagd tysk mat! Er du heldig får du også bli med ned i kjelleren.

Hvis en er interessert i historie er det mange steder man kan se spor etter romerne, for eksempel den gamle vinpressen de har gravd opp i Piesport:

I landsbyen Neumagen har de til og med rekreert en båt etter slik en romersk båt så ut, som turister kan ta et vincruise på om sommeren!

I samme landsby har de mange kulturelle steder hvor en kan se gamle artifakter etter romerne, utrolig interessant sted å rusle rundt!
Liker du ikke å sykle så har de en utrolig vakker vandrerute ved navn Moselsteig (365 km) som kan anbefales, den er godt skiltet og fører deg gjennom det flotte landskapet fra by til by.

Jeg kan absolutt anbefale en tur til «Moselle WeinKulturLand», jeg skal definitivt ta med familien min tilbake og teste både Moselsteig og flere vinhus. For tips innen vin sjekk gjerne ut MoselWein.

Reise i samarbeid med MoselWein

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..