To chilenere på salg.

Jeg kjøpte Casa Silva Chardonnay Semillon og Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere da de ble barbert med relativt mange tiere tidlig i 2019, en av de kunne jeg tenke meg flere av, den andre – not so much…

 Det familieeide selskapet Casa Silva, nå i sin femte generasjon (Mario Pablo Silva), er den vinprodusenten i Chile som har blitt tildelt flest utmerkelser siden år 2000. Det ble etablert i 1892 av Emilio Bouchon som emigrerte fra Bordeaux i Frankrike,
Familieverdier, innovasjon og respekt for naturen står sentralt i selskapets filosofi. En betydelig andel av vinmarksarealet dyrkes økologisk, og Casa Silva er en av kun tre produsenter i Chile som i sin helhet har fått sertifisert sine vinmarker i henhold til Wines of Chile Sustainability Code.
I tillegg til flaskevariantene, lages det også en kartongvin som hvert år kommer svært godt ut i vinpressens ulike testpaneler.

Silva Chardonnay Semillon er produsert på Sémillon 40% og Chardonnay 60%, den har 13% alkohol. Jeg finner dessverre ikke ut hvor lenge den har ligget på fat.
Vinen har en intens og aromatisk nese, tropisk frukt, sur mango, gul frukt og sitrus. Den er smakfull med medium fylde, god syre, fin fruktighet, hint av fat men noe kort ettersmak.

Silva Cabernet Sauvignon Carmenere er produsert på Cabernet Sauvignon 50% og Carménère 50%, 13% alkohol.
Vinen har en fin aroma av mørke bær, solbær, lett kompleks, lett krydder, hint av fat. Den er fruktig og fin på smak, saftig og fruktig med god syre, bløt og lettdrikkelig.
Ikke den mest komplekse vinen, men en super vin for kalde norske kvelder, varmende og rik.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..