Yonna Campo de Borja 2005

Jeg smakte en av vinene jeg kjøpte på desembersalget i fjor (nedsatt 50 kr) her om dagen og ble ganske imponert, Yonna Campo de Borja 2005 var utrolig digg!

Nettsidene til selskapet var ikke særlig internasjonal eller informativ, så det blir ikke noen lang avhandling, men litt informasjon klarte jeg da å ruske frem.

La Bodega Cooperativa San Juan Bautista ble grunnlagt i 1955 og er en av de største produsentene i markedet og har en rekke landbruksprodukter.
De produserer viner under Denominación de Origenes Campo de Borja.
Vinen er et resultat av spanske kvalitetsdruer og burgundisk ekspertise, druesammensetningen er som følger: Garnacha 60%, Tempranillo (Tinto del Pais) 40%. Vinstokkene til Garnachaen er nesten 100 år gammel, tempranilloen fra 40 år gamle stokker, vinen er lagret på nye fat i ca. et år.
Vinen har en nydelig utviklet og kompleks aroma, modne mørke bær, florale hint, krydder, godt vaniljepreg og urter. Den er fyldig og konsentrert på smak, rund og innsmigrende med god syrebalanse og en tørr utgang. Godt integrert alkohol. En utrolig flott 13-åring som passer perfekt til for eksempel en smaksrik entrecôte.
Denne tåler noen år til i kjelleren og er et fantastisk godt kjøp nå som den koster under 200-lappen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..