Sant`Antimo DOC

(tidligere publisert på nvkf.no)

På Anteprime i Montalcino i Italia er det selvfølgelig vinen Brunello som står i hovedsetet, men undertegnede tok seg også tid til å bli kjent med en annen lokal appellasjon; Sant`Antimo DOC!

Ulikt andre appellasjoner favner Sant`Antimo DOC bredt både områdemessig, druer, stil og smak i regionen Siena. Den ble etablert i 1996 og druene som blir brukt er Chardonnay, Malvasia, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc og Trebbiano på den hvite siden og Cabernet Sauvignon, Malvasia Nera, Merlot, Pinot Nero og Sangiovese på den røde. I tillegg til rødvin og hvitvin lages det også vin Santo.

3 Sant`Antimo DOC er tilgjengelige på vinmonopolet, alle røde, og alle utmerket seg positivt blant de 12 jeg smakte i Montalcino.

Col d’Orcia Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2014: Vinen har en spennende aroma med mørke bær, intens frukt, urter og integrert fat. Vinen er ung og fruktig, har god syre og struktur, sitter meget godt i en lang og tørr utgang.
Både denne og 2013-årgangen som er tilgjengelig på vinmonopolet blir bedre ved lagring, meget godt potensiale.

Col d’Orcia Nearco Sant’Antimo 2015: Deilig moden frukt og røde bær på nesen, skogsbær, krydder og urter. Den har god og fruktig fylde, god syre og struktur, fin frukt og krydderpreg, sitter god med en lang ettersmak.
Meget godt kjøp som bare blir bedre med et par år til på baken.

Fanti Sant Antimo Rosso 2017: Intens og fruktig nese, fint preg av mørke bær, kirsebær og krydder. Den er fruktig med et fint krydderpreg, god fylde, syre og struktur, sitter godt og lenge.
Både denne og 2016-årgangen på vinmonopolet tåler mange år med lagring, men drikkes også godt nå til kraftige kjøttretter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..