Reh Kendermann Riesling vom Kalkstein 2018

Reh Kendermann Riesling vom Kalkstein 2018; et lite bidrag innen lommebokvennlige rieslinger som jeg plukket opp på mitt lokale pol da den kom. Det er aldri dumt å ha liggende noen hverdagsrieslinger!

Carl Reh har produsert kvalitetsvin siden 1920 og det er i dag 4. generasjon som driver vinhuset. Det begynte som et handelsforetak for druer og must i Mosel, og er i dag et vinhus kjent for harmoniske viner. Dagens vin er fra Pfalz, en av flere ulike linjer fra vinhuset, det er tre viner i «kalkstein» linjen.
Området druene dyrkes i ligger nord i Pfalz, nærmere bestemt Mittelhardt-Deutsche Weinstrasse. Og ja, Kalkstein er limestone på engelsk, men det samme som på norsk.

Reh Kendermann er opptatt av terroir. Pfalz er en av de tørreste regionene med mest sol i Tyskland, det i kombinasjon med jordsmonnet produserer tørre, mineralske viner slik den vi ser på i dag.

Vinen har en aroma av eple, sitrus, florale hint, fersken, kalk og mineralske toner. Den er fruktig og har veldig god sødme/syrebalanse, fint og klassisk preg av eple og sitrus. Sitter godt.
Godt kjøp, ypperlig til asiatisk og sushi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..