Julegavetips: bøker!

Annonselenker

Det er 1 måned til juleaften, på tide å banke julegavene!
Bøker er fine julegaver syns jeg, nå til dags finnes det stort sett en bok for alt… Her er noen tips!

Til Whiskyentusiasten:

Denne boken er helt ny i år og jeg likte denne utrolig godt! I det hele en lettfattelig og godt illustrert bok som gjør at det er lett å lære om Whisky for både nybegynnere og viderekomne. Selv om vi hadde om Whisky og brennevin på Sommelierskolen så gikk vi ikke helt ned på terroirnivå i Skottland, det var derfor artig å fylle på kunnskapen i denne boka!

Vulkanske viner var et lite sideprosjekt jeg begynte på i år etter at jeg fikk dilla på Soave, da kjøpte jeg denne:

Ikke bare utrolig interessant, men Volcanic Wines: Salt, Grit and Power er også fin å ha liggende som oppslagsverk.

Her er en lenke til både norsk og engelsk versjon.

En utrolig viktig og sår bok med mange elementer jeg regner med at en del kjenner seg igjen i. Boken har fått veldig positive tilbakemeldinger internasjonalt og i Norge.

Wine Trails Europe var helt ny nå i sommer, og jeg likte den utrolig godt, anbefales!

Masse tips til både steder å overnatte, vinhus og restauranter!

The Sommelier’s Atlas of Taste er en super bok, kan anbefales til både profesjonelle og folk som vil lære mer om ulike vinområder og hvilke egenskaper de har. Her ser man på hva druer, jordsmonn og klima gjør med hvordan vinen smaker.


Den nyeste boka til Andreas Viestad, En middag i Roma! En utrolig flott bok som kombinerer mat, vin, historie, politikk og alt som ellers er spennende. Denne er meget godt likt blant mat- og vinfolk.

Til ølelskeren: 

Dette må være den ultimate gaven til alle som er glad i øl! Øl hele året kom i september i år og er en bok som skal lære deg å bli en ølkjenner. Nybegynner, allerede ølkjenner… Dette var en hyggelig bok uansett.

Big Macs & Burgundy er en helt ny vin- og matparings bok. Den er noe amerikanisert, men jeg likte den godt. En del er basert på spesielle amerikanske retter, men jeg personlig syns at den var utrolig interessant, og har også testet en del av anbefalingene – til stor suksess!

Natural Wine kom også for kun noen uker siden, en meget aktuell bok i disse dager for folk som vil lære mer om naturvin, som er superpopulært for tiden!

Denne boka blir kanskje vel nerdete for mannen i gata… Men Hugh Johnson`s Pocket Wine Book står hvert fall innen rekkevidde for meg på kontoret, her får du oppdatert informasjon om årganger i de forskjellige vinregionene, fakta om både vin, regioner og vinhus, hvilke viner du bør drikke nå og hvilke du bør putte i kjelleren samt matparingstips.

Denne helt nye boka fra Sara er utrolig artig, og lærerik! De 101 mest stilte spørsmålene om vin og – og en drøss med smarte vintips er interessant både for nybegynnere og litt viderekommende.

Amber Revolution kjøpte jeg i forbindelse med at jeg skal skrive en stor artikkel om oransjevin neste år, og denne boka likte jeg utrolig godt. Den tar for seg det meste innen tema på en enkel og lærerik måte!

Sist men ikke minst, ok – det er kanskje ikke bøker, men lesestoff er det! Abonnement på Vin&Brennevin! Masse stoff om øl, vin, brennevin og reiser!

Med koden Vinhona30 får du 30% rabatt også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..