Weingut Weedenborn

«Poff» sier det høylytt av en flaske musserende vin i det jeg ankommer gårdsplassen til Weingut Weedenborn i Rheinhessen, Tyskland. Gesine Roll som er eier og vinmaker på gården ønsker velkommen og heller i et glass sekt en varm junidag i 2019.

Weedenborn skiller seg ut fra de andre vinhusene i regionen med det at de satser spesielt på Sauvignon Blanc, og skal vi tro både James Suckling og Robert Parker så er de ikke så verst, de gir nemlig vinene mellom 89 og 93 poeng.
Vinhuset ligger på ett av de høyeste punktene i Rheinhessen, nærmere bestemt i Monzernheim som ligger 232 meter over havet. Her har de 22 hektar vinmark med nevnte Sauvignon, Riesling, flere Pinotvarianter og Chardonnay.
1/3 av vinmarkene er Sauvignon Blanc, 1/3 består av klassikeren Riesling og 1/3 resten av de andre druene.
Med glasset i hånda forteller Gesine at hun tok over familiegården i 2008 etter å ha studert vinmaking og gått i lære blant annet i Pfalz og Sør-Afrika. Foreldrene hennes hjelper fortsatt til, men det er hun som styrer skuta. Broren hennes driver også et vinhus sammen med sin kone, det ligger to småbyer unna.
På spørsmål om hvorfor hun satser på Sauvignon Blanc er svaret at det fungerer godt i det tyske jordsmonnet, særlig litt oppe i høyden og med kalkholdig jord. Stilen hun streber etter i vinene er en balansert blanding av den elegante Loire-stilen og den noe mer sprudlende New Zealandske Sauvignon Blancen.
De produserer ca. 150.000 flasker i året og eksporterer ca. 15% av det.

Den musserende vinen vi får er Sauvignon Blanc Brut Nature 2016: Den er frisk på nesen, fruktig med hvit steinfrukt, hint av brioche. Den har et interessant utrykk på smak, skikkelig særpreg med god frukt, syre og mousse. Veldig matvennlig og fresh vin.

Sauvignon Blanc 2018: Vinen har en nese med frisk frukt, sitrus, stikkelsbær, gress og grønne epler. Den har en deilig balanse av rund fruktighet, god syre og en tørr utgang, sitter godt!

Sauvignon Blanc Terra Rossa 2017: Kompleks og lett utviklet nese, moden gul frukt, sitrus og et elegant hint av fat. Rund og fyldig på smak, god syre og en generelt god balanse. Tørr og lang utgang.

Sauvignon Blanc Reservè 2017 (kun 4000 flasker): Deilig og innbydende nese av gul og moden frukt, elegante fattoner, sitrus, gule epler og honningmelon. Den er kompleks og godt balansert på smak, god frukt og syre, elegant fat og en lang utgang. Utrolig kul og god vin!

Chardonnay Westerhöfen 2017: Litt anonym nese med et fint preg av gul frukt og sitrus. Smaken tar heldigvis igjen for den noe dempede nesen, den er smakfull med god fylde, fin frukt og syre, lang og elegant utgang.

Denne dama bør noen plukke opp, for disse vinene vil vi se på Vinmonopolet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..