Digitalsmaking: Valdo

I april ble jeg invitert til Italia, digitalt selvfølgelig, men utrolig hyggelig var det likevel! Jeg og flere kollegaer ble invitert til Valeggio sul Minci, et slott i Verona, hvor vi fikk overvære en spennende kokkeseanse, samt smake de nye Marca Oro Prosecco DOC rosé – Millesimato 2020.
Uka før fikk jeg pakke i posten…

Nydelig og gjennomført, inni lå en personlig og håndskrevet hilsen fra sjefen selv, Pierluigi Bolla.

Det lå også en flaske Prosecco som vi skulle smake, også her var det vel gjennomført, ta en titt på flaska…

Vi fikk også to eksklusive godsaker fra området Valdo kommer fra, nemlig ost og safran!

Osten er en Monte Veronese DOP og er beskyttet på samme måte som vinen er med DOC. Den var utrolig smakfull og god, jeg fikk skikkelig lyst på en ostetur til Italia asap…

Vi blir altså invitert digitalt til det flotte slottet i Verona, Pierluigi selv står for introduksjon og snakker litt om området, historien til vinhuset og vinen.
Kokken Nadia viser oss hvordan man skal lage den berømte tortellinien deres, en fylt eggebasert pasta lagd i en spesiell knute. For den «rosa» anledningen hvor kokken hadde spesiallagd en pasta kun for Bollafamilien hadde de brukt safran for å gjøre den rosa, for å matche proseccoen og feiringen av den nye appellasjonen Prosecco `rose. Bak den spesielle pastahistorien er det selvfølgelig en kjærlighetshistorie, og pastaen kalles «kjærlighetsknuten».
Det er interessant å smake vinen med folkene bak den, og ha mulighet til å stille litt spørsmål og lære mer. Et hyggelig event, og en av de få positive tingen korona har bringt med seg: flere digitale løsninger!

Valdo Marca Oro Prosecco Rosé: Vinen har en frisk og fruktig nese, røde bær, jordbær, rød frukt, sitrus, florale toner og hint av urter. Den er fruktig med godt skum, lett sødme og syre, fint balansert utgang. En lett og leken rosa Prosecco, denne smaker sommerhygge! Godt kjøp.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..