Digitalsmaking: Riesling fra New York

Annonselenke

For to dager siden kunne dere lese om Finger Lakes og noen viner fra der, i dag skal vi også til denne vinregionen, men denne gangen er fokuset på Riesling! I panelet på smakingen jeg hadde med de den 12.5 fant vi Bruce Murray fra Boundary Breaks, Dave Breeden fra Sheldrake Point og Shawn Kime fra Thirsty Owl Wine Company, panelleder var  Felicity Carter.

Boundary Breaks ligger i Finger Lakes, som dere kunne lese om for to dager siden, og drives av ekteparet Bruce Murray og Lyttle og ble etablert i 2007. Hvis dere husker de 11 innsjøene i Finger Lakes, så ligger vinhuset deres ved Seneca Lake, den dypeste av de. Selv om den regulerer temperaturen godt er det fortsatt utfordrende å gro druer her når det kommer til klima. De har tatt mange grep for å hjelpe druene sine, blant annet har de installert noen rør i bakken under vinmarkene sine, for å drenere jorden. Dette for å gjøre jorden tørrere, få vinplantene til å søke og gro røttene sine lenger ned og mer rustet til klimaet. I tillegg til Riesling lager Boundary Breaks små mengder Gewurztraminer, Cabernet Franc, Merlot og Cabernet Sauvignon.

Boundary Breaks Riesling Ice Wine 2019: Kompleks og innbydende nese, moden frukt, sitrus, honning, florale toner. Den er rund og fruktig også på smak, god sødme og syre, smakfull, lang og balansert utgang. En nydelig Ice Wine!

Sheldrake Point ble etablert i 1997 av en gjeng entusiastiske folk, de har per nå 24 hektar vinmark med 10 forskjellige vitis vinifera som de produserer blant annet ice wine av. Vinhuset ligger i Finger Lakes og ved Cayuga Lake, som er den lengste av innsjøene. Det eies i dag av Chuck Tauck og Fran Littin, mens Dave Breeden er vinmaker sammen med et flott team av både kvinner og menn som utgjør Sheldrake Point. Dave har en spennende bakgrunn innen kjemi, noe som lett kan innvirke på stilen på vinene. Han mener at dette området er perfekt for Riesling på grunn av det kalde klimaet og den fantastiske syren man får! Han forteller at de har et godt samfunn og samarbeid blant vinhusene i Finger Lakes og setter stor pris på det.

Sheldrake Point Beta Series Acid Head Riesling 2019: Innbydende nese med epler, sitrus, lett gummipreg. Den er syrefrisk og og god, lett fruktighet, sitron, sitter godt og tørt. En god og tørr Riesling.

Historien til Thirsty Owl Wine Company begynte da Ted Cupp kjøpte ca. 60 hektar vinmark fra Robert and Mary Plane i 2001. Året etter ble Shawn Kime ansatt som den eneste ansatte og de satte i gang… Det hele utviklet seg fort, de åpnet et tasting room med Mary Dauber som sjef, før Jon Cupp flyttet inn og utfylte teamet. Siden da har Cuppfamilien med team vært suksessfulle, de ligger flott til ved Cayuga Lake og det ser helt nydelig ut å komme kjørende dit med båt, og ha en vinsmaking og lunsj ved innsjøen. Navnet kommer for øvrig fra en gammel familiehistorie hvor noen visst nok hadde sett en enorm ugle, men her ler Shawn med glimt i øyet.

Finger Lakes Riesling 2018: Frisk og fruktig nese, sitrus, epler og hint av mineraler. Fruktig, god syre, veldig godt balansert, sitter godt og lenge i munnen. Kjempegod off-dry Riesling.

Nok en utrolig flott og interessant smaking med New York State of Wine. Jeg gleder meg utrolig mye til å dra dit selv, spesielt til Finger Lakes å bli mer kjent med denne fascinerende vinregionen.En kommentar om “Digitalsmaking: Riesling fra New York

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..