Sommerakevitt og cocktails.

Annonselenker

For en stund siden tikket denne pressemeldingen inn:

«– Akevitt er ikke bare interessant rundt jul, sier daglig leder Yunus Yildiz på cocktailbaren Svanen. Interessen for norske og kortreiste produkter har ført til at stadig flere nordmenn velger akevitt året rundt og til at akevitt blir hyppig brukt til drinker, både i Norge og utlandet
Mange velger hvitvin til sommermaten, men en lett akevitt passer også godt sammen med ferske reker på skjæra, spekemat i hagen og saftige koteletter på grillen. Kryddersmaken i akevitten forsterker nemlig smaken av mye av vår tradisjonelle sommermat.

Skrellet sitroner for hånd
Jo lettere mat, jo lysere akevitt bør være. Derfor har Atlungstad Håndverksdestilleri nå utviklet en egen Sommer Aquavit. Akevitten er laget av norske poteter, og er smaksatt med dill og krondill fra Skjærgård gartneri i Vestfold. Skall fra 70 kg økologiske sitroner er også brukt til å gi akevitten lette og friske toner og behagelig ettersmak, og disse ble skrellet for hånd.
Det var en krevende jobb å skrelle alle disse sitronene, forteller Romain Jourdan, daglig leder i Atlungstad Håndverksdestilleri AS – Men vi er jo et håndverksdestilleri, og tar ingen snarveier på bekostning av smaken. Vi ville bare bruke det gule i skallet, hvor man finner mest eteriske oljer som gir den gode smaken.

Lager cocktails med akevitt
Siden Atlungstad bare skulle bruke skallet, ga de resten av de økologiske sitronene til Svanen, så de kunne bruke sitronsaften i drinkene sine. Den fine cocktailbaren på Karl Johan er en av Oslos beste barer, ikke minst på grunn av sin gode cocktailmeny. Flere av disse har akevitt i seg, sier daglig leder og innehaver Yunus Yildiz.
– Mange er opptatt av kortreiste og lokale matvarer nå. Da er det jo gode grunner til å bruke akevitt, som også er lett å lage cocktails med. Jeg håper bare flere tør å bruke akevitt – særlig i stedet for gin, men noen av de lagrede akevittene kan fint erstatte Whiskey og Rom, sier Yunus.

Lag cocktails hjemme
Personlig er jeg veldig glad i lette og friske akevitter. Disse selger vi mye av om sommeren, så akevitt er ikke bare interessant rundt jul, forteller Yunus videre.
Vi ba Svanen komponere noen drinker som du lett kan lage hjemme, i båten eller på hytta. Under finner du oppskriftene.»
(Disse har selvfølgelig Vinhøna kvalitetstestet!)

Atlungstad Tonic
Alle elsker jo gin tonic, men akevitt begynner å bli vanlig å bruke istedenfor gin. Denne akevitten har en frisk dill- og sitronaroma og er laget spesielt med tanke på å passe med tonic, sier Yunus.

Fyll opp et longdrink glass med isbiter
Hell på 4 cl Atlungstad sommer aquavit
Fyll opp med tonic
Ha i en sitronskive


(Glass her)

Norwegian 75
Norwegian 75 er en vri på den klassiske French 75-cocktailen, som opprinnelig er basert på gin, sier Yunus.

4cl Atlungstad sommer aquavit
2-3 cl fersk sitronsaft
Sukkerlake
Champagne (eller musserende vin)
Fyll akevitt, sitronsaft og sukker i shakeren og rist. Topp opp med champagne / musserende vin.


(Glass her)

Akevitt Sour

4 cl Atlungstad sommer aquavit
2,5 cl fersk sitronsaft
1,5 cl sukkerlake (blanding av 1/3 del vann og 2/3 del sukker)
Hell ingrediensene i en shaker med isbiter og rist. Hell i et whiskyglass eller cocktailglass
(Du kan eventuelt bruke 1 eggehvite eller kikertvann for å få et fint skum på toppen, du kan også tilsette noen dråper angostura bitter for en mer kompleks smak.)


(Glass her)

Håper du fikk litt inspirasjon til cocktails med Atlungstad sin flotte sommerakevitt!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..