Wine Rendez-vous i Paris!

I september ble jeg invitert på Wine Rendez-vous i Paris, hvor en gruppe franske kooperativer hadde samlet seg på hotell Pullman Paris Eiffel Tower for en todagers smaking av vin fra hele Frankrike.
Det var med andre ord dekket for en utrolig flott vinevent i den franske hovedstaden.
Pga. Tid var det dessverre ikke alle viner og vinhus som ble smakt)
Spesielt anbefalte viner er markert med *.

Disse var tilstede:

Alliance Loire
Dette firmaet ble stiftet i 2002 og består av 6 kooperativer fra Loire, de dekker hele Loire fra Nantes til Tours.
Alliance Loire er den største produsenten av AOP Val de Loire.

De Chanceny Crèmant Brut: Lett kompleks, fruktig, epler, sitrus, florale hint og mineraler. Fruktig med gul frukt, epler, sitrus, mineraler, litt kort utgang.

De Chanceny Rosè Brut: Mørke bær, et lett delikat preg med rød frukt og krydder på nesen. Den er fruktig, tørr, delikat på smak og godt balansert ettersmak. En vellagd musserende rosè

De Chanceny Crèmant Brut 2012: Kompleks nese med epler, et lett modent preg, sitrus og mineraler. Den er fruktig og rund på smak, også her et fint og utviklet preg, sitter godt. En utrolig flott vin. *

Escapade Crèmant de Loire Brut: Kompleks, epler, mineraler, Sitrus og røyk på nesen. Fruktig, god syre, mineralsk, rund stil som avslutter tørt.

Seafood & Co Muscadet Sèvre et Maine 2020: Frisk og fruktig nese, epler, sitrus og mineraler. Den er fruktig, rund med god syre, mineralsk og elegant utgang.

Escapade Saumur Blanc 2020: Eple og sitrus på nesen, fint mineralpreg. Den er syrefrisk og rund på smak, lang ettersmak. En mineralsk og fin vin.

La Dilecta Touraine Sauvignon 2018: Kompleks nese, gule frukter, tropiske toner, melon, sitrus og mineraler. Den er konsentrert på smak, fruktig, rund med god syre, mineralsk og lang ettersmak. En godt balansert og fin vin. *

Escapade Rosè d`Anjou 2020: Fruktig nese med moden frukt, noe mørke bær og urter. Den er fruktig også på smak, noe sødmefull men fint balansert. Fin å servere godt avkjølt på sommeren.

Les Pouches Saumur Rouge 2019: Mørke bær, skogsbær, urter og krydder på nesen, hint av pepper. Den er fruktig med god syre, saftig, sitter godt uten å utmerke seg betydelig.

Grillè d`Aunis Coteaux Vendômois Rouge 2018: Fruktig nese med mørke bær, krydder og sort pepper. Den er tørr på smak med god frukt og syre, en konsentrert og strukturert utgang med fine tanniner. En smakfull og konsentrert vin.

Clos de la Lysardière Vielle Vigne Chinon Rouge 2017: Røde og mørke bær, urter, krydder, lette vegetale toner med paprika. Den er fruktig på smak med god syre, sitter godt og strukturert.

Alliance Alsace
Denne gruppen består av to vinhus; Cave de Turckheim og Case du Roi Dagorbert. De er de største produsentene av Økologisk vin i Alsace.
Turckheim er kjent for sine terroir-drevne viner, mens Case du Roi Dagobert fokuserer sterkt på miljø og sine dype røtter innen vinmaking i Alsace.

Cave de Turckheim:

Crèmant Mayerling Brut: Frisk og fruktig nese, epler, sitrus, hint av mineraler og gjær. Den er fruktig med god syre, fint skum, en elegant og mineralsk vin. Balansert og fin.

Riesling Collection Terroirs 2018: Epler, sitrus, gule frukter, mineraler og florale hint på nesen. Den er fruktig med god syre, rund, fin balanse og et lett bitt i utgangen. En godt balansert og god vin.

Pinot Blanc Tradition 2020: Eple, gule frukter, sitrus, og et lett mineralsk preg på nesen. Den er fruktig og rund på smak med en fin syre, sitter godt. En frisk og godt balansert Pinot Blanc.

Riesling Tradition 2020 (tankprøve): Ung og fruktig på nesen, gule epler, honningmelon og sitrus på nesen. Den er fruktig og rund på smak, god syre. En typeriktig og fin vin som har potensiale.

Riesling Grand Cru Brand 2017: Kompleks aroma med epler, sitrus, mineraler og et hint av petro. Den er kompleks også på smak, konsentrert, god syre og flott balanse, sitter godt. En meget flott og smakfull GC Riesling. *

Gewurztraminer Tradition 2020: Fruktig nese med tropisk frukter, sitrus, florale toner og hint av mineraler. Fruktig smak med god syre, sødmefull og rund, fin balanse.

Gewurztraminer Bio 2020: Tropisk frukt på nesen, sitrus, florale toner og urter. Den er fruktig, også her et lite sjarmerende urtepreg, sødmefull og rund utgang. Her foretrekkes nok ikke-bio varianten.

Cave du Roi Dagobert:

Crèmant Cigogne: Frisk og fruktig nese, epler, sitrus, mineralsk. Den er mer kompleks på smak, fruktig, god syre, sitter godt og tørt.

Riesling Dègustation 2020: Epler, sitrus, florale toner og mineraler på nesen. Den er tørr og mineralsk på smak, god syre, sitter godt med et lett bitt i utgangen.

Riesling Racines et Terroirs 2019: Kompleks og innbydende nese, epler, sitrus, mineraler og hint av petro. Den er fruktig og rund på smak med god syre, tørr og sitter godt. En elegant og god vin.

Pinot Gris Bio 2019 (naturvin): Innbydende nese, gul frukt, epler, sitrus og mineraler. Den er fruktig, rund, fint skallpreg, godt balansert med en fin syre og lang ettersmak. En utrolig fin naturvin basert på Pinot Gris, balansert på alle måter. *

Gewurztraminer Dègustation 2020: Frisk og fruktig nese med tropisk frukt, sitrus og hint av urter. Den er lett sødmefull men balansert på smak med god syre, sitter godt. En god og typeriktig Gewurz.

Gewurztraminer Vielles Vignes 2018: Kompleks nese med florale toner, sitrus, tropisk frukt og mineraler. Den er lett sødmefull med god syre, rund og sitter godt. En godt balansert vin.

La compagnie de Burgondie
Firmaet representerer 4 kooperativer fra Burgund og 3 fra Beaujolais: Cave du Château de Chènas, Cave du Château des Loges og Vignerons des Pierres Dorèes.

La Burgondie Crèmant de Bourgogne Brut: Frisk og fruktig nese, epler, sitrus, mineraler og røyk. Den er fruktig og smakfull, tørr med en fin syre, lett strukturert utgang. Fint balansert vin.

Bourgogne Aligotè Blanc 2020: Innbydende og typeriktig nese, gule frukter, sitrus og florale hint. Den er fruktig og rund på smak, frisk og god syre, sitter godt.

Mâcon-Villages Blanc 2020: Gule frukter og sitrus på nesen, epler og mineraler. Den er fruktig med god syre, sitter godt men litt enkelt.

Montagny Blanc 2020: Litt lukket aroma, gul frukt, epler, sitrus og mineraler. Den er fruktig med god syre, litt kort men god og tørr utgang.

Beaujolais Rosè 2020: Røde og mørke bær på nesen, litt anonym, hint av urter. Den er tørr og saftig med florale toner, saftig. En helt grei og frisk rosè.

Beaujolais-Villages 2020: Røde og mørke bær på nesen, skogsbær, urter og krydder. Den er frisk og lett på smak, følger nesen, rund og lett utgang.

Brouilly 2020: Lett kompleks nese med mørke bær, et lett krydderpreg, urter. Den er saftig og elegant på smak, sitter godt med en fin balanse,

Moulin-à-Vent 2020: Røde og mørke skogsbær på nesen, florale toner, litt sukkertøy og krydder. Den er saftig og tørr, god syre og fine tanniner i en ganske lang utgang.

Red Burgundy Bourgogne rouge 2019: Rød frukt, mørke bær, florale toner og krydder på nesen. Den er fruktig og saftig på smak, tørr, gode tanniner i en utgang som sitter godt.

Bourgogne Côte Chalonnaise rouge 2020: Røde og mørke bær på nesen, lett floral og krydret. Den er konsentrert og tørr, fruktig, god syre, lang og god ettersmak.

Cellier des Princes
Dette er det eneste kooperativet som produserer Châteauneuf du Pape, og har gjort det siden 1925. De har 150 druedyrking spredt over 600 hektar og produserer blant annet Cairanne, Vacqueyras og Côte du Rhône også.

Libelulle Vacqueyras Blanc 2020: Fruktig nese med gule frukter, moden frukt, sitrus og hint av fat. Den er rund og fruktig på smak, god syre, fint preg av hvit steinfrukt, sitter god og lenge. En godt balansert og flott vin!

Heredita Chateauneuf de Pape 2019 Blanc: Hvit steinfrukt på nesen, epler, sitrus og fat på nesen. Den er fruktig med et modent sitruspreg, konsentrerte smaker, lang ettersmak med en fin balanse.

Hèrosè rosè: Røde og mørke bær, florale toner og hint av urter på nesen. Den er fruktig, rund, god syre, en lett strukturert ettersmak med godt integrert alkohol.

Le Triporteur Vaucluse Principautè dÒrange: Mørke bær, skogsbær, krydder, pepper og urter på nesen. Den er fruktig, saftig, sitter godt og tørt i utgangen. En god vin med fin struktur.

Cellier des Princes Côtes du Rhône 2019: Mørke bær, røde frukter, skogsbær, krydder og pepper. Den er klassisk og typeriktig på smak, tørr og godt balansert utgang.

Cellier des Princes Saint Jaques 2019: Innbydende og fruktig nese, kompleks, lett krydret. Den er fruktig med god fylde og syre, lang utgang med et balansert fatpreg og integrert alkohol.

Heredita Côtes du Rhône 2019: Kompleks nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder. Den er rik på smak, krydret, kompleks frukt og en lang og varm utgang. En konsentrert og fin vin.

Herèdita Cellier des Princes 2012: Kompleks på smak, lett utviklet, innbydende, mørke bær, vanilje og fat. Den er konsentrert på smak, fruktig, rund, god syre og balanse, lang ettersmak. En meget god vin. *

Cellier des Princes Vacqueyras 2019: Kompleks nese med mørke bær, krydder, urter. Den er fruktig og konsentrert på smak, god syre, lang ettersmak med krydder som sitter godt.

Mas des Falaises Cairanne 2019: Mørke bær, skogsbær, blåbær og krydder på nesen. Den er fruktig og rund på smak, god syre, konsentrert, litt ubalansert utgang når det kommer til alkohol.

Heredita Chateuneuf de Pape 2019: Skogsbær, blåbær, krydder, urter og pepper på nesen. Den er fruktig med en fin balanse, god syre, lang og god utgang. En flott Chateuneuf de Pape.

Couleurs d`Aquitaine
Firmaet er basert i Bergerac i sør-vest Frankrike og er en av de ledende kooperativ-gruppene i Frankrike med sine 400 vinmakere. De har 161 hektar med miljøvennlig vinproduksjon og lager alle typer viner.

Estandon
Dette kooperativet er basert i Provence og er den største unionen for kooperativer i Provence. 90% av vinene som blir produsert er rosè, de har 300 vinhus og svimlende 2000 hektar vinmark. De prøver å kombinere respekt for terroir med autentiske viner av høy kvalitet.

Les Vignobles Foncalieu
Dette selskapet ble etablert i 1967 i sør-Frankrike, de har 800 vinhus mellom Corbières, Saint Chinian og Carcassonne, med over 5000 hektar vinmark. De fokuserer på at druer av høy kvalitet – gir viner av god kvalitet.

Jaillance
Dette er det ledende merket av musserende vin fra Rhône, firmaet ble etablert i 1950 av en liten gruppe engasjerte produsenter av musserende vin. I senere tid har de utvidet til Bordeaux og Loire og har fått et godt rykte for å sette standarden for musserende vin med preg av terroir.

Crèmant de Bordeaux Blanc: Frisk nese med epler, sitrus og mineraler. Den er fruktig på smak med et lett sødmefull preg, litt enkel og kort utgang.

Saumur Brut: Litt anonym nese, epler, sitrus og mineraler. Den er tørr med god syre, litt enkel og kort.

Crèmant de Bordeaux Bio Brut: Epler, sitrus og mineraler på nesen. Den er smakfull, lett kompleks, sitter godt og strukturert.

Crèmant de Bordeaux Rosè: Mørke bær, sitrus og urter på nesen. Den er enkel, fint skum og syre, lett struktur. En helt ok vin.

Crèmant de Bordeaux Bio: Litt emmen frukt på nesen, epler, sitrus og autolyse. Den er fruktig med en fin fylde, godt skum, sitter godt og smakfullt.

Heritage Crèmant de Bordeaux: Frisk og fruktig nese med et fint urtepreg. Den er frisk på smak, tørr, god syre. Et godt kjøp om noe enkel.

Crèmant de Die Rhône Gran Reserva 2015: Kompleks nese med epler, sitrus, lett utviklet, noe mineraler og autolyse. Den er fruktig og smakfull, godt balansert, rund og sitter godt. En god vin og flott kjøp. *

Clairette de Die Rhône Blanc (musserende vin): Fruktig nese med moden frukt, sitrus, florale toner. Den er sødmefull og følger nesen, moden frukt, litt kort men rund.

Lègerè (musserende vin): Fruktig og lett moden på aroma, florale toner og sitrus. På smak er den fruktig, godt balansert, fin syre, sitter greit.

Maison Sinnae
Dette kooperativet har over 2800 hektar i Rhônedalen, fordelt på 200 ulike druedyrkere. De etablerte selskapet i 1925 og har siden da hatt sterkt fokus på diversitet, historie og røtter i dette landskapet.

Elèments Luna Laudun Côtes du Rhône Blanc 2020: Frisk og fruktig nese, gule frukter og sitrus. Fruktig smak, en lett fedme, rund, fint fatpreg i utgangen. En vin som er lett å like.

Terra Vitae Laudun Côtes du Rhône Villages Blanc 2020: Litt avdempet nese, gule frukter og sitrus på nesen. Den er fruktig og rund på smak, lett krydret og fint strukturert utgang. Sitter godt og tørt.

Espirit du Rhône Vielles Vignes 2019: Mørke bær, blåbær, krydder og hint av fat. Den er fruktig på smak, god syre, lett krydret og sitter godt.

Espirit du Rhône Chusclan 2019: Kompleks nese med mørke bær, urter, krydder og fat. Den er smakfull og saftig, sitter godt og tørt med en fin struktur.

Elèments Luna Laudun Côtes du Rhône Rouge 2019: Kompleks nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder. Kompleks også på smak med god frukt og syre, tørr struktur, sitter godt.

Les Genèts Chusclan Côtes du Rhône Villages 2019: Fruktig smak med skogsbær, blåbær, urter og krydder. Den er smakfull, god fylde, flott konsentrasjon og en lang ettersmak. En krydret og deilig vin.*

Combe Domaine G. 2019: Kompleks nese med røde og mørke bær, lett krydder. Kompleks smak, tørr og og fyldig smak, sitter godt og balansert.

Clos de Taman Sans Sulfites Laudun Côtes du Rhône 2020: Nese med røde og mørke bær, skogsbær, ung. Den er fruktig og ung på smak, lett krydret, fin struktur. Den er noe ung, men lovende.

Cuvèe Aùrelie 2019: Innbydende med mørke bær, skogsbær, lett krydder og pepper. Fruktig, rund og fyldig på smak, en fin vin.

Marrenon
Dette firmaet er kjent for sine viner fra området mellom Rhône og Provence, og spesielt appellasjonene Luberon og Ventoux. De satser på tre lokale druer som er som skapt for dette terroiret: Syrah, Grenache og Vermentino.

Grand Marrenon Luberon rouge 2018: Kompleks nese med mørke bær, et innbydende fatpreg, lett krydder og vanilje. Fruktig og konsentrert smak, godt balansert, god syre, gode tanniner i en lang utgang. En flott vin!*

Grand Marrenon Luberon blanc 2020: Den er fruktig og innbydende på nesen, gul frukt, sitrus og urter. På smak er den lett kompleks, fruktig, godt balansert med god syre, lang utgang med et fint fatpreg. En god vin!

Orca Ventoux rouge 2019: Innbydende og konsentrert nese med mørke bær, blåbær, krydder. Den er fruktig og godt balansert, god syre og tanniner, alt sitter godt i en lang utgang. Deilig! *

Gardarem Luberon rouge 2017: Kompleks og innbydende nese, mørke bær, skogsbær, krydder, pepper og fat. Den er fruktig, fyldig og rund på smak, godt balansert, lang og tørr utgang. Nok en deilig vin!*

Plaimont
Dette kooperativet blir ansett som ett av de beste i Frankrike, de er spesialisert på Pièmont Pyreneene AOP og viner fra Gascony.
De har et fokus på miljøvennlig vin samt lokale druer som Gros Manseng, Petit Manseng, Tannat, Manseng Noir Tardif og Colombard.
(Husk å se etter bilder fra 2018-turen)

Sieur d`Arques
Firmaet ble opprettet i 1946 i Limoux i Languedoc-Roussillon og er i dag en ledende produsent av Cremant de Limoux og Blanquette de Limoux, begge vinifisere på den tradisjonelle metoden. De er også kjent for å ha de beste Chardonnayene i sør-Frankrike.

Première Bulle Blanquette de Limoux Brut: Frisk og fruktig nese, epler, sitrus og mineraler. Den er lett krydret med godt skum og syre, sitter godt. En spennende vin.

Grande Cuveè 1531 Crèmant de Limoux Brut: Lett kompleks med epler, sitrus og mineraler på nesen. Den er fruktig og smakfull, også her lett kompleks, sitter godt. En vin med mange lag, god!

Aguila Crèmant de Limoux Blanc: Mineralsk nese med fruktige toner, sitrus og mineraler. Den er smakfull med god mousse, godt balansert og tørr utgang.

Grande Cuvèe 1531 Rèserve Crèmant de Limoux 2017 (musserende vin): Kompleks nese med gule epler, lett utviklet, sitrus og mineraler. Den er fruktig og moden på smak, god syre, lett kompleks og godt balansert utgang. En flott musserende vin.

Grande Cuvèe Rosè Crèmant de Limoux Brut: Røde og mørke bær, sitrus og hint av urter på nesen. Den er fruktig og smakfull, litt enkel men sitter godt og tørt.

Terre de Vignerons
Dette er en union bestående av 10 vinhus, innovative og proaktive sådan. De produserer litt forskjellige viner som Cremant fra Bordeaux, IGP Atlantique og Côtes de Duras.

Comtesse de St. Pey Blanc Crèmant de Bordeaux: Epler, sitrus, lett fruktighet og mineraler på nesen. Den er fruktig med en fin syre, sitter helt greit med en fin balanse.

Daguet de Berticot Sauvignon Blanc 2020: Eple, stikkelsbær, sitrus, urter og hint av sukkertøy på nesen. Den er fruktig og rund på smak, tørr med en god syre, sitter godt.

Secret de Berticot Côtes de Duras Sauvignon 2020: Frisk og fruktig nese, eple, sitrus, stikkelsbær og gress. Den er fruktig, rund på smak, god syre, litt enkel men smakfull utgang.

Pink Atlantic 2020 rosè: Fruktig nese med røde bær, urter og krydder. Den er fruktig på smak, sitter godt og tørt. En helt grei rosè.

Daguet de Berticot Merlot 2019: Fin nese med røde bær og frukter, hint av urter. Den er fruktig på smak, god syre, balansert, sitter godt i utgangen.

Chateau Lafont St. Martin Bordeaux Rouge 2019: Mørke bær på nesen og et fint urtepreg. Den er fruktig men litt tynn, saftig med en tørr og lang utgang.

Croix dÀlbret Bordeaux 2019: Fruktig nese med mørke bær, krydder og urter. Den er fruktig også på smak, rund, fin fylde, krydret utgang som sitter godt. Ung men lovende.

Chateau Roberpèrots Bordeaux Superior 2018: Kompleks og innbydende nese, mørke bær, urter, lett animalsk preg. Den er kompleks på smak, tørr, fin syre og fylde, sitter godt og tørt. En godt balansert og fin Bordeaux. *

Tutiac
Etablert i 1974 og med 500 vinhus er Tutiac en ledende produsent av AOC viner i Frankrike, de produserer vin fra 15 ulike appellasjoner i Bordeaux. De blir ansett som å være en av de mest dynamiske gruppene i regionen.

Tutiac ZRP Bordeaux blanc 2020: Lett og frisk nese med sitrus, urter, stikkelsbær og gress. Også en lett stil på smak, fin fruktighet og syre, frisk utgang.

Origines Tutiac Font Renard Blaye blanc 2018: Frisk og fruktig nese, moden gul frukt, sitrus, hint av fat. Moden frukt på nesen, kompleks, god syre, lang utgang med integrert fat. En godt balansert og god vin. *

Tutiac Bordeaux rouge 2019: Mørke bær på nesen, urter, lett vegetale preg, krydder. Den er tørr med god syre, strukturert utgang. En fin entry level vin.

Tout de Le Daron Blaye rouge 2018: Mørke bær på nesen, rød frukt, krydder, urter. Den er fruktig og fyldig på smak, fin syre, godt balansert, fint fatpreg i utgangen. En god vin! *

L&L Merlot rouge 2019: Fruktig nese med tørket frukt, mørke bær, hint av urter og krydder. På smak er den fyldig, fruktig med god syre, sødmefull frukt, lang utgang med et delikat fatpreg. Sitter godt, men noe sødmefull.

Origines Tutiac Six Chemins AOC Blaye rouge 2016: Kompleks nese med mørke bær, krydder, urter, mynte. Den er fruktig med god syre, fin struktur, lang og tørr utgang. En godt balansert og fin vin med god struktur.

Union de Producteurs de Saint-Èmilion
Dette kooperativet ble etablert i 1931, og var dermed det første som ble etablert i Gironde. De har i dag totalt 650 hektar vinmark og fokuserer på terroirdrevne viner.

Château Barrail de Brisson bio Saint-Èmilion GC 2019: Mørke bær og skogsbær på nesen, krydder og fat. Den er fruktig og fyldig på smak, tørr, god syre, godt balansert og lang utgang. En flott, ung Bordeaux. *

Château Barrail du Colombier Saint-Emilion 2019: Lett kompleks med mørke bær på nesen, urter og et lett krydderpreg. Den er fruktig og rund på smak, god syre, sitter godt og tørt. *

Château Tour de Yon Saint-Èmilion GC 2019: Kompleks nese, fruktig, fint preg av urter, mynte og fat. Fruktig på smak, et fint krydderpreg, god syre, godt balansert og tørr utgang.

Gelius Saint-Èmilion GC 2018: Fruktig nese med skogsbær, krydder, mynte, florale toner og fat. Den er smakfull, konsentrert og kompleks, god syre og fylde, tørr og strukturert utgang som sitter lenge. En flott Bordeaux! *

Aurelius Saint-Èmilion GC 2018: Fruktig nese med mørke bær, skogsbær, urter, fat og krydder. Den er kompleks og smakfull, rund med god fylde og syre, tørr og strukturert utgang. Godt balansert, ung og lovende! *

(Jeg smaker også noen ok entry level Bordeaux hos UDPSE)

Union de Vignerons – Cave dAleèria  (oppdater navn på PC)
Cave dAlèria ligger på Korsika, og er en del av Union (navnet over). De har et godt rykte for sine kvalitetsviner og er kjent som ett av Korsikas beste kooperativ-vinhus.

Vignerons Ardèchois
Dette vinhuset har samlet 1000 druedyrkere med et areal på 6000 hektar siden 1967. De er lokalisert mellom Rhônedalen og Cevennes og fokuserer på terroirdrevne viner fra klassiske druer.

Grès du Trias Ardèche blanc 2020: Gule frukter, sitrus hint av urter på nesen. Smaken er godt balansert, rund og fruktig, lang ettersmak med integrert alkohol. God!

Domaine Terra Noè Ardèche blanc 2020: Fruktig nese, gule frukter, sitrus og urter. Den er fruktig også på smak, god syre og balanse, rund og elegant utgang.

Elegantier Ardèche blanc 2019: Kompleks nese med gul frukt, sitrus, hint av urter. Den er fruktig på smak, følger nesen, god syre, rik smak og en lang utgang. En meget god vin. *

Monnaie d`Or Ardèche rouge 2020: Kompleks nese med mørke bær, røde frukter, lett krydder og fat. Den er fruktig og rund på smak, den har en god balanse og krydderpreg, sitter godt og lenge. En utrolig godt balansert og god vin. *

Terra Helvorum Ardèche rouge 2019: Kompleks og fruktig nese, mørke bær, krydder. Den er rund og fyldig, god konsentrasjon, fint balansert og sitter godt.

Vignerons Catalans
Dette er en gruppe bestående av 8 kooperativ-vinhus i Roussillon, de er ledende innen regionen og fokuserer på terroir og kvalitet.

Pampa rosè 2020: Frisk og fruktig nese, fint bærpreg, hint av urter. Frisk og fruktig også på smak, rund, sitter godt.

Saveurs d`Autrefois Cotes Catalanes blanc 2020: Kompleks nese med gule frukter, sitrus og urter. På smak er den fruktig og rund, god syre, smakfull, lang utgang med hint av vanilje. En flott hvitvin! *

Saveurs d`Autrefois Cotes Catalanes rouge 2020: Lett kompleks nese med røde bær, mørk frukt, hint av urter. Den er fruktig, rund og fyldig, lang og krydret utgang. Bra verdi!

Casa Saint Pierre Carignan Cotes Catalanes rouge 2020: Innbydende nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder og urter på nesen. Fruktig og rund på smak, fin fylde og en halvlang utgang.

Red Domus Côtes du Roussillon Villages rouge 2018: Rød frukt, mørke bær, innbydende nese, hint av urter. Fruktig og rund på smak, tørr, god syre og balanse, lang utgang. En godt balansert og god vin. *

Domaine Agly Bio Reserve Côtes du Roussillon Villages rouge 2019: Mørke bær, tørket frukt og krydder på nesen. Den er fruktig og rund på smak, fine tanniner i en godt balansert utgang.

Signature Tautavel Côtes du Roussillon Villages rouge 2018: Konsentrert og fruktig nese, mørke bær, krydder og urter. Den er fruktig og fyldig på smak, et deilig urtepreg og en lang ettersmak.

Signature Lesquerde Côtes du Roussillon Villages rouge 2018: Innbydende nese med mørke bær, skogsbær og urter. Den er fruktig og rund, tørr med gode tanniner og god syre, lang utgang med integrert fat. En flott vin! *

Vinovalie
Firmaet består av 4 vinhus og 15 Domaines spredt over 4000 hektar vinmark i Cahors, Fronton og Gaillac. De er den ledende produsenten av rød- og rosèvin i sørvest-Frankrike, og produserer også hvitvin.

Tarani Sauvignon IGP Comte Tolosan Blanc 2020: Frisk og fruktig nese, sitrus, gress, urter og stikkelsbær. Den er fruktig på smak med god syre, frisk, litt enkel utgang.

Far from the eye Gaillac Blanc Sec 2020: Frisk nese med epler, gul frukt, sitrus, hint av mineraler. Den er fruktig på smak, god syre, sitter godt med et lett bitt. En frisk og god vin.

Astrolabe Loin de L`æil Gaillac blanc 2018: Konsentrert og kompleks nese med moden sitrus, epler, gul frukt, hint av fat. Den er smakfull, har god syre, sitter godt og mineralsk. En spennende og god vin!

Tarani Gamay IGP Comte Tolosan rosè 2020: Røde og mørke bær på nesen, delikate urter og florale toner. Den er frisk og tørr på smak, følger nesen, frisk utgang. Litt anonym.

Vignoble Soulèdrè Fronton Rosè 2020: Litt avdempet nese med mørke bær, rød frukt, jordbær og urter. Den er delikat på smak, fruktig, rund, god syre, litt lett men god og frisk vin.

Tarani Malbec IGP Comte Tolosan rouge 2020: Moden rød frukt på nesen, mørke bær, urter og hint av smør. Den er fruktig på den sødmefulle siden, rund, fine tanniner og en rund utgang. Lett å drikke for unge vindrikkende med en sjarmerende sødme.

Les Blousons Noirs Cahors Malbec 2018: Fruktig nese med mørke bær, krydder og urter. Den er konsentrert og strukturert på smak, god syre, flotte tanniner i en lang utgang. En god og matvennlig vin.

Astrolabe Malbec Cahors 2018: Røde og mørke bær, kompleks nese, urter, krydder og fat. Den er fruktig og smakfull, god syre og en lang og strukturert utgang. En veldig konsentrert og kompleks vin, meget god! *

T3 Malbec Cahors 2018: Fruktig nese med mørke bær, skogsbær, krydder og fat. Den er kompleks på smak, fruktig, godt krydret, lang og konsentrert utgang. En godt balansert og fin vin, ung og lovende! *

Le Chant du Côt à la Nègrette Fronton rouge 2019: Mørke bær, urter, krydder, paprika på nesen. Den er saftig, tørr, mangler litt karakter og fylde, lett strukturert utgang.

Domaine de Pialentou Gaillac rouge 2019: Røde og mørke bær, urter, florale hint og krydder på nesen. Den er fruktig og saftig, tørr, godt balansert, lang og strukturert utgang. Flott balanse og struktur *

Terre Mètissèe Vin de France rouge 2019: Frukt nese med mørke bær, litt sødmefull frukt, tørket frukt og krydder. Den er rund, fyldig, følger nesen, ganske strukturert, varm og lang utgang. En flott og smakfull vin i ripasso-stil! *

La Belle Equipe Vin de France rouge 2019: Kompleks nese med røde og mørke bær, skogsbær, urter og krydder. Den er fruktig på smak med god syre, fine tanniner i en utgang som sitter godt. Godt balansert og flott vin! *

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..