Toblino sitt nye prosjekt.

Jeg besøkte Cantina Toblino i 2020, et fint kooperativ med mange spennende prosjekter på gang! Det ble etablert i 1960 av en liten gruppe vinhus for å forene krefter etter krisen på 50-tallet og begynte med en gang å fokusere på bærekraftig vinproduksjon.
Totalt har de 900ha vinmark fordelt på 600 vinprodusenter.

Som dere ser – det ligger nær fjellene i Valle dei Laghi nord for gardasjøen, med skiheisene i Dolomittene i bakgrunnen. Her har de både vinmarker, vinproduksjonen samt en flott restaurant, Hosteria Toblino, som absolutt er verd et besøk.

Her serveres lokal deilig mat sammen med både husets viner og andre, de har i tillegg en vinbutikk. Da jeg var innom der stoppet det innom både lunsjgjester på 3-retters, folk som skulle handle vin og folk som bare skulle ha en kjapp matbit på veien.

I tillegg til den lokale druen Nosiola (som de produserer nydelig Vin Santo av) produserer de også blant annet druer som Chardonnay, Pinot Bianco og Pinot Nero.

Nær vinhuset har de 40 hektar vinmark som ikke bare er produsert økologisk, men som også står den tidligere biskopens eiendom! Det nyeste prosjektet deres heter Vènt (2016), det baserer seg på de alpine vindene de har i området sammen med fjellvannet og steingrunnen. I disse vinene bruker de de beste druene og lagrer i franske fat og Amfora.

Vènt Trento Doc Extra Brut 2018
Aromatisk nese med et fint eplepreg, florale hint, sitrus og mineraler. På smak er den rik, god syre, tørr med en mineralsk utgang som sitter godt.

Foll Chardonnay Trentino Do Bio 2019
Epler, sitrus, florale toner, mineraler og lett krydder på nesen. Den er fruktig med gule frukter, fin syre og fylde, sitter godt.

Baticòr Pinot Nero Trentino Doc 2018
Konsentrert nese med mørke bær, krydder, lakris og jordsmonn. På smak er den fruktig og lett krydret, god syre, lang utgang med en fin struktur.

Konklusjon
Meget flott viner, alle tre er smakfulle og gode, typeriktige og av god kvalitet.

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..