Kul fatlagret rosèvin fra Cigales.

Jeg var vindommer i Concours Mondial de Bruxelles igjen i vinter, denne gangen i Valladolid i Spania. Da besøkte vi noen vingårder i Cigales, rosèvinhovedstaden i Spania! Ett av vinhusene som imponerte meg var Concejo som ligger ca. 25 km fra Valladolid.

Vinmakeren og eieren var en utrolig hyggelig og artig fyr, han ga oss en flott omvisning på det nydelig vinhuset. Dette er åpent for turister og man kan bestille både omvisning, smaking og tapas! De har også en restaurant, Concejo Hospedería, ikke langt unna, hvor det serveres meget god mat! Vi spiste lunsj der, og det kan anbefales på det sterkeste!
Den samme bygningen er også overnattingssted, og det unike med det er at det er et gammelt slott! De har 14 spesielle rom og det er på kvalitet med et 4* hotell!

Vinhuset er familiedrevet og de første vinmarkene ble anskaffet i 1906! Enrique og Olga tok over på 90-tallet og har gjort vinhuset til det det er i dag, en liten (og vellykket) snuoperasjon etter nedgangstider hos huset. Vingården drives økologisk og de produserer hvit-, rød-, og rosèvin!

Jeg lot meg spesielt imponere av den fatlagrede rosèvinen vi fikk smake og kjøpte med meg en flaske hjem…

Den er produsert på Tempranillo, har 13.5% alkohol og har ligget 12 måneder på fat.

Carredueñas rosè har en kompleks og spennende nese med røde og mørke bær, jordbær, lett krydder, urter og fat. På smak er den fruktig og rund, fin syre, lett struktur i en fatpreget og lang utgang. En utrolig kul rosèvin, server kald til grillmat, tapas og grønnsaker!

Ta gjerne turen innom dette vinhuset om du skulle befinne deg i området.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..