Fredagstipset: Glenmorangie The Lasanta 12 YO

I neste nummeret av Vin&Brennevin skal vi ha om Sherry og brennevin som har vært på sherryfat, jeg har derfor smakt veldig mange og vil gjerne anbefale Glenmorangie The Lasanta 12 YO!
Dette syns jeg var en utrolig fin whisky, som kan drikkes både av «nybegynnere» og de som er veldig interessert i whisky, den har nemlig et veldig balansert preg av røyk (noe som kan være litt avskrekkende for de som først begynner med whisky), den har i tillegg et utpreget fruktpreg på smak.

Hvis du vil lese mer om temaet sherryfat er det lett å få seg et abonnement på nettsidene, da deiser magasinet ned i postkassen din snart!

  • Den har en fruktig og innbydende nese med malt, tørket frukt, honning og fat. På smak er den rund med en fin fruktighet, lang utgang med et fint preg av sherryfat. En godt balansert og kompleks whisky med et deilig sødmepreg.

En kommentar om “Fredagstipset: Glenmorangie The Lasanta 12 YO

  1. […] Glenmorangie The Lasanta 12 YO ble en av fjorårets beste whiskyer hos Vinhøna, derfor var det meget spennende å få smake Glenmorangie A Tale of the Forest! Hvis du vil lære mer om whisky med lett røykpreg må du få med deg påskenummeret av Vin&Brennevin, der skal vi både snakke om konseptet samt anbefale en rekke produkter! Glenmorangie har eksistert siden 1843 og har siden da klart seg både gjennom forbudstid og verdenskriger oppe på Høylandet i Skottland! De er kjent for sine spesielle fatlagringseksperimenter, noe jeg personlig syns er utrolig interessant. Glenmorangie har derfor sneket seg inn som en liten favoritt her i huset. Dette er en ekstremt interessant whisky, det er Glenmorangies første whisky produsert med såkalte botanicals fra skogen, bygget er altså brent med forskjellige ting Master Distiller Bill Lumsden har funnet i skogen og eksperimentert med. Han elsker å gå tur i skogen, og ville skape noe til ære for den aromatiske og beroligende skogen. Den siste blenden har ble fornøyd med er produsert med einebær, bark fra bjørk og lyngblomster, samt litt røkt malt. Den er kompleks på nesen med fine toner av skog, einebær, sitrus, krydder, hint av røyk og fat. Den er kompleks og meget rik på smak, et deilig kaldt urtepreg som følger nesen, lang ettersmak med hint av vanilje og fat. En superkompleks og deilig whisky, en smaksopplevelse! […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..