Kjellernotater: En aften med OMA.

Annonselenke

Jeg er i den posisjonen at jeg er så heldig å få smake mange gode viner, og når jeg smaker noen jeg virkelig like så kjøper jeg inn noen av de. Akkurat slik jeg har gjort med disse fra OMA…

Her er smaksnotatene på disse vinene som har ligget i kjelleren min noen år.

Alfsen reiste til Italia når han skulle lage disse vinene, til den kjente vinprodusenten Davide Rosso som er eier av vinhuset Giovanni Rosso i Serralunga d’Alba i Barolo i Piemonte. De to har lagd flere av OMAs viner sammen, fra Barbera til Langhe Nebbiolo og Barolo.

OMA Roero Arneis 2018: Lett utviklet nese, eple, moden sitrus, florale hint, urter og mineraler. Den er fruktig med fin syre, lett kompleks, rund og lang utgang med et bitt. En syrefrisk og fortsatt flott vin!

(I 2019 skrev jeg: Vinen har en frisk og kompleks aroma, en spennende og aromatisk nese med preg av eple, sitrus, litt urter, tropisk frukt og florale toner. Den er rund og fyldig på smak, ganske typeriktig, har en lett fedme og sitter godt i munnen.)

OMA Barbaresco 2012: Fruktig og saftig nese, fint utviklet, røde frukter, mørke bær, jordbær, lakris og urter. På smak er den saftig og frisk, god syre og fine tanniner, lang og smakfull ettersmak. En frisk og fin Barbaresco, klassisk og god, tåler flere år i kjelleren.

(I 2018 skrev jeg: Vinen har kompleks aroma av rød frukt, kirsebær, jordbær, urter, krydder og skogbunn. Den er kraftig og rik på smak, komplekse smaker av røde bær, god syre, fint preg av jordsmonn og en lang og elegant ettersmak. Delikate tanniner som sitter godt.
En super vin nå, men også en som kan lagres 6-8 år.
Drikkes godt med ulike kjøttretter, vilt, lam, gjerne med tilbehør som sopp til.)

OMA Barolo 2012: Kompleks og innbydende nese med et fint preg av røde frukter, bringebær, florale toner og et fint krydderpreg. Den er smakfull og godt balansert med god syre, tørre tanniner i en lang ettersmak. En veldig god Barolo, denne skulle en hatt flere av!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..