Nye årganger fra legenden i Piemonte!

Annonselenke

Vi ser på de nye årgangene til Olek!

Denne produsenten har på de 16 årene han har drevet familiegården, klart å opparbeide seg en utrolig status med vinene han produserer. Gården ved navn La Berchialla, har vært i familiens eie i omtrent 200 år, men de første vinrankene ble ikke plantet før for ca. 90 år siden av Oleks egne bestefar, Riccardo Bondonio. Alle druene ble den gang solgt til det kjente kooperativet Produttori del Barbaresco, som ligger kun minutters kjøretur fra vingården. Han tok over gården etter faren i 1999 men den første årgang hans kom ikke ut før i 2005.
Frem til han lanserte sin egen årgang brukte han tiden godt og plantet blant annet Barbera, Dolcetto og Nebbiolo på den 4 hektar store gården, som nå produserer ca. 22.000 flasker i året.

Olek Bondonio Langhe Nebbiolo 2021: Kompleks og konsentrert nese med mørk frukt, kirsebær, florale toner, lett krydder og fat. Den er fruktig og fyldig med god syre og struktur, lang utgang med ferske tanniner. En konsentrert og smakfull vin, god nå med mye luft, men kan gjerne få litt tid i kjelleren. Flott Langhe!
Olek Bondonio Barbera d Alba 2021: Ung og fersk frukt på nesen, mørke bær, skogsbær, florale toner, lett urte- og krydderpreg. Den er konsentrert og smakfull, god frukt og syre, flott balanse i en tørr, lang og strukturert utgang. En meget flott Barbera, drikkeklar men tåler flere år i kjelleren, noe av det beste man finner på Vinmonopolet til denne prisen!
Olek Bondonio Dolcetto d’Alba 2021: Konsentrert nese med ung og mørk frukt og bær, lett preg av urter, krydder og mineraler. På smak er den syrefrisk, fin fylde og frukt, lang og fint strukturert ettersmak. Konsentrert og seriøs Dolcetto, tåler en 5 år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..