10`er smaking: Ardbeg, Laphroaig og Higland Park!

 

Annonselenke

Jeg tok en liten 10`er smaking her om dagen, som en liten kuriositet. En fin søndagsaktivitet for å lære litt om forskjellene til disse destilleriene og stilene side om side.

Laphroaig Single Malt 10 Years Old: Flott nese med et deilig og markant preg av saltaktig røyk, urter, høy, karamell og tørket frukt. Den er godt balansert på smak, fin fylde, lett preg av urter og røyk, rik og deilig røykpreg på utgangen. Godt balansert og god whisky!
Ardbeg 10 Years Old: Konsentrert nese med malt, karamell, sitrus, fat, røyk, sjømineraler og tang. Den er smakfull, meget konsentrert og kompleks, lang, krydret og flott ettersmak. En rik og meget flott Arbeg, klassisk og kraftfull.
Highland Park 10 YO: Mild nese med et fint preg av malt, karamell, moden sitrus, blomster og hint av røyk. Den er rund og velbalansert på smak, god fylde, frisk med kjølige urter i en lang ettersmak. En frisk og god whisky med mange lag.
Alle tre fine i sin stil, Highland Park er den rundeste med lettest røykpreg. En behagelig og deilig kosewhisky, med et friskt preg. Ardbeg har mest peat og kompleksitet, men da mest på smak. Den er interessant å sniffe og smake på lenge, mange lag og lang ettersmak. Laphroaig er mer rett frem med sitt røykpreg, en ærlig og god whisky på aroma og smak, smakfull og god. Allrounder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..